L’empresa Cevasa-Neinor, la més ben classificada per assumir el 50% d’Habitatge Metròpolis Barcelona

El procés per seleccionar el soci privat de l’operador metropolità d’habitatge de lloguer assequible Habitatge Metròpolis Barcelona (HMB) continua avançant. El consistori i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que formen el consell d’administració de la societat, han aprovat la unió d’empreses Cevasa-Neinor com la més ben classificada per convertir-se en el futur soci, que aportarà el 50% del capital d’HMB.

27/05/2021 16:57 h

Ajuntament de Barcelona

L’aprovació de la classificació engega un termini d’un mes perquè Cevasa-Neinor aporti tota la documentació prevista als plecs a fi de poder fer oficial l’adjudicació i constituir l’empresa mixta.

Un cop resolt el procés, s’haurà aconseguit fer un pas endavant per incrementar els recursos destinats a la producció d’habitatge de lloguer assequible. En els propers anys s’hauran de construir, almenys, 4.500 habitatges, 2.250 a Barcelona i 2.250 a la resta de municipis que formen part de l’àrea metropolitana de Barcelona. En conjunt, els tres socis aportaran un capital de més de 103 milions d’euros.

HMB, un model pioner a l’Estat

Habitatge Metròpolis Barcelona és un nou model de col·laboració publicoprivada per fer front a la manca d’habitatge protegit de lloguer assequible. El soci privat treballarà en un context de lucre inferior al de mercat i compartirà els guanys en igualtat amb els socis públics. D’aquesta manera, es vol implicar el sector immobiliari privat en inversions d’impacte social que satisfacin objectius d’interès públic i compleixin la funció social d’habitatge.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades