Les caminades de l'Escola de la Salut de la Gent Gran de Sant Gervasi, la Bonanova i el Putxet

L’Escola de la Salut de la Gent Gran de Sant Gervasi, la Bonanova i el Putxet ofereix activitats a persones de més de 65 anys per fomentar la socialització i combatre la solitud.

10/06/2021 14:32 h

Carla Clavera

Tots els dijous al matí, de l’abril al juny, els jardins del Centre Cívic Vil·la Florida han estat el punt de trobada d’un grup de gent gran que es disposava a passar unes hores en companyia passejant pel seu barri.

L’Escola de la Salut de la Gent Gran de Sant Gervasi, la Bonanova i el Putxet va néixer l’any 2019 amb l’objectiu d’oferir tota mena d’activitats i trobades a persones de més de 65 anys per fomentar la socialització i combatre la solitud a què moltes vegades han de fer front les persones grans.

Amb l’arribada de la covid-19, aquestes activitats es van haver d’interrompre, però aquesta primavera, l’Escola ha tornat a posar-se mans a l’obra per oferir a les persones grans una activitat per passar l’estona, aprendre i, sobretot, sentir-se acompanyats. Les caminades sorgeixen d’una proposta de l’equip de salut comunitària de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i se centren a millorar el benestar emocional de les persones grans, que aprofiten l’activitat per relacionar-se amb gent de la seva edat, més enllà del benefici físic de l’activitat de caminar.

L’Escola té la seva seu al Centre Cívic Vil·la Florida, i cada dijous a les 11 h acull a les persones grans apuntades a l’activitat, que juntament amb els organitzadors, es disposen a conèixer una mica més en profunditat el districte on viuen. És el cas de persones com la Montserrat o la Pilar, que, al trobar-se lluny dels seus familiars, les caminades han suposat una activitat inamovible en les seves agendes.

La Pilar explica que fa més de 60 anys que viu al barri, però que tot i això, i després de la pandèmia, hi ha moments en què la solitud ha trucat a la seva porta. Les caminades l’han ajudat a conèixer gent de la seva edat, amb interessos i situacions similars, i l’amistat que n’ha sorgit no es limita només a aquestes hores de dijous al matí. Durant la setmana, és probable que es truquin per saber com es troben i quedin per anar a fer un cafè o passejar una estona.

A més de conèixer llocs emblemàtics del districte durant les caminades, cada setmana els acompanya un expert sobre un tema en concret que els fa una xerrada, i els participants poden aprofitar per preguntar tot el que vulguin. Fa dues setmanes, els va acompanyar l’Andrea, una dietista que els va explicar quins aliments eren els més indicats ara que arriba la calor.

L’activitat, que ja ha finalitzat, ha tingut un impacte molt positiu en tots els seus participants, que han après mentre caminaven i se socialitzaven.

Etiquetes associades a la notícia