Les ciutats europees, unides pel dret a l’habitatge

Barcelona, Viena, París, Amsterdam, Berlín i altres grans ciutats europees reclamen més competències i més recursos a la Unió Europea i als estats per defensar el dret a l’habitatge digne i adequat de totes les persones, en el marc de la conferència Housing for All, que té lloc a Viena.

04/12/2018 17:39 h

Ajuntament de Barcelona

Les ciutats europees signants de la declaració municipalista “Cities for adequate housing” s’han trobat a la conferència Housing for All, que té lloc a Viena, des d’on han reclamat a la Unió Europea que assumeixi la responsabilitat en matèria d’habitatge i ofereixi solucions per protegir el dret a una llar digna i adequada.

L’especulació immobiliària i la gentrificació són problemes comuns que afecten totes les ciutats globals. Barcelona, Viena, Amsterdam, Lisboa, París, Bolonya i Berlín demanen més competències i un marc legal comunitari que permeti frenar l’expulsió dels habitants dels seus barris. L’increment dels preus del lloguer i la manca d’habitatge assequible destrueixen els teixits veïnals i les comunitats arrelades a la ciutat i contribueixen a agreujar l’exclusió social i residencial.

Per garantir el dret a l’habitatge i el dret a la ciutat, els governs municipals proposen augmentar els recursos per ampliar el parc d’habitatge públic d’una manera equitativa per tot el territori, fomentar les aliances entre el sector públic i els operadors privats d’habitatge i impulsar la coproducció i les solucions innovadores per construir habitatge assequible. L’objectiu és dissenyar i fer realitat un model de ciutat més compacta, justa i sostenible.

La conferència de Viena és el pas previ de la trobada d’alcaldes i alcaldesses a Brussel·les, que tindrà lloc durant el mes de març del 2019, en què, en el context de les properes eleccions europees, s’impulsarà l’assoliment de compromisos ferms.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades