Les dones del mocador verd. La lluita per unes pensions de viduïtat dignes

El passat 30 de març es va presentar el llibre del CAGG "Les dones del mocador verd. La lluita per unes pensions de viduïtat dignes" a Sant Andreu.

07/04/2022 16:53 h

barcelona.cat

El passat 30 de març es va presentar el llibre del Consell Assessor de la Gent GranLes dones del mocador verd. La lluita per unes pensions de viduïtat dignes” a l’auditori de la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra de Sant Andreu.

L’acte va comptar amb la presència de Joan Ramon Riera Alemany, regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat i president del Consell Assessor de la Gent Gran, Montserrat Benedí Altés, presidenta del districte de Sant Andreu, Sònia Amable Abellán Carretero, consellera del districte de Sant Andreu i Juan Martínez León, vicepresident associatiu del Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona.

Per presentar el llibre, repassar la història de l’associació i reflexionar sobre les fites assolides i les encara en lluita es va realitzar una taula rodona i un debat amb el públic assistent conduït per Clara Sánchez-Castro Bonfill. Les ponents van ser Joana Torruella Ventura i Antònia Hernández González, membres de l’Associació Ciutadana pels Drets de les Dones, Isabel Caballero Ortiz, usuària del Casal de Gent Gran Bascònia del districte de Sant Andreu i Rosa Bové Ferré, membre de l’entitat Mirada de Dona de la Sagrera, que forma part del Consell de Dones del districte de Sant Andreu. També es va visionar un vídeo de l’entitat Mirada de Dona.

En aquesta taula rodona es va debatre sobre la precarietat de les pensions de viduïtat i també sobre l’edatisme i el masclisme que pateixen les dones grans, així com de la invisibilitat general del treball de cures que s’agreuja encara més en la cura de les persones grans per part de persones grans.

 

Etiquetes associades a la notícia