Les estratègies de promoció de l’habitatge social recollides en un llibre

La finalitat de l’habitatge és ser habitat, i això es pot fer de moltes maneres: en règim de cooperativa d’habitatge, compartint espais comuns i serveis d’un mateix edifici, en pisos destinats a persones grans o joves. El llibre ‘Gestar-habitar: Estratègies per a l’habitatge social a Barcelona’ ressegueix els set tipus de promoció d’habitatge públic que s’impulsen a la ciutat i analitza tot el procés d’una vintenta de promocions des que se’n concep i se’n gesta el projecte en un solar determinat fins que s’entreguen les claus dels pisos.

17/03/2023 20:28 h

Ajuntament de Barcelona

La publicació Gestar-habitar: Estratègies per a l’habitatge social a Barcelona mostra les iniciatives de l’Ajuntament de Barcelona per incrementar l’habitatge públic i assequible. Presenta i detalla amb plànols i fotografies les característiques de 23 promocions que s’han construït entre el 2015 i el 2023. També s’han entrevistat els habitants de les diferents promocions estudiades.

El llibre proposa un recorregut que va des d’habitatges de proximitat provisional com els APROP del Raval o de les Glòries, fins als habitatges per a persones grans de Quatre Camins o habitatges públics de producció industrialitzada amb fusta al barri del Besòs i el Maresme.

A més de la construcció d’habitatges d’obra nova, la publicació també detalla altres mesures municipals com la rehabilitació de finques d’entorns vulnerables  o la captació d’habitatges per destinar-los a lloguer social.

Quines iniciatives estudia el llibre?

Promocions d’habitatge públic

Adquisició de finques per tanteig i retracte i rehabilitació

Habitatges d’emergència habitacional

Fundacions, entitats sense lucre i cooperatives d’habitatge

Promoció publicoprivada d’habitatges de lloguer

Rehabilitació de finques d’entorns vulnerables

Programes socials d’habitatge en col·laboració amb el mercat privat

Etiquetes associades a la notícia