Les famílies LGTBI, protagonistes de la propera edició de Pride Barcelona

07/06/2019 18:52 h

Alan Cabañas

#WeAreFamily. Aquest és el lema de la campanya de conscienciació i visibilització amb què Pride Barcelona vol reivindicar enguany la igualtat de drets de les famílies LGTBI i celebrar la diversitat de models familiars.

L’ampli programa d’actes s’inicia dissabte 15 de juny amb el vermut Trans*MarikaBiBollo, que per primera vegada es farà al carrer Comte Borrell, davant del Centre LGTBI. L’endemà, diumenge 16, el Pride pujarà al Tibidabo per celebrar una jornada d’activitats lúdiques.

El cap de setmana del 22 i 23 de juny, la festa es traslladarà als carrers del Gaixample, on tindrà lloc la XI Mostra de Comerç i diverses actuacions musicals.

El dijous 27 de juny, a les 17 h, tindrà lloc la celebració del Pregó, a Plaça Universitat. L’actriu Itziar Castro serà la mestressa de cerimònies d’una festa per la qual passaran diverses artistes fins ben entrada la nit.

Els actes centrals, però seran divendres 28 i dissabte 29 de juny, a l’Avinguda Maria Cristina. Com a novetat, Pride Barcelona incorpora la Plaça de l’Univers als espais en què té lloc la celebració. Aquesta nova àrea serà l’epicentre de les activitats diürnes. També permetrà incrementar l’espai familiar PRIDE KIDS, que coordina FLG – Associació de Famílies LGTBI, i el PRIDE VILLAGE, on el Centre LGTBI de Barcelona, juntament amb altres entitats de la ciutat, instal·larà una carpa per apropar a la ciutadania els seus programes i activitats. Competicions esportives, jocs inflables, conta-contes i tallers científics són algunes de desenes de propostes que s’aniran succeint a la Plaça de l’Univers.

La gran aposta de Pride Barcelona segueix sent la programació musical. Entre altres noms, per l’escenari central de Maria Cristina passaran durant tot el cap de setmana INNA, Vengaboys, Soraya, Glitch Gyals, Ladilla Rusa, La Prohibida, Sharonne i la Terremoto de Alcorcón, entre altres sorpreses.

Un any més, la gran manifestació serà a l’Avinguda del Paral·lel, dissabte 29 de juny a les 18 h. El recorregut començarà al Parc de les Tres Xemeneies i arribarà al voltant de les 19.30 h a l’Avinguda Maria Cristina, on el periodista Toni Cruanyes llegirà el manifest.


Conferències sobre educació, salut i justícia en l’àmbit de les famílies LGTBI

Per segona edició, Pride Barcelona reforça l’agenda social i cultural de la programació, aquest cop amb la col·laboració de FLG-Associació de Famílies LGTBI. Entre les diverses activitats familiars programades cal destacar el cicle de conferències ‘Som famílies a tot arreu’, que se celebrarà al Centre LGTBI.

El dia 12 de juny, a les 18.30 h, se centrarà en analitzar diversos aspectes de temàtica sanitària, mentre que el dia 26, també a les 18.30 h, es dedicarà a les fronteres legals de les famílies LGTBI.  A més, el dia 25 el Centre acollirà la projecció del documental ‘Homo Baby Boom’ sobre famílies homoparentals amb filles i fills.