Les llars amb pocs recursos econòmics ja poden accedir als ajuts del 50% de l'IBI

05/10/2016 13:51 h

Marta Montal

L’Ajuntament ha posat en marxa les subvencions del 50% de l’impost sobre béns immobles (IBI) destinat a les famílies amb menys recursos econòmics. Les sol·licituds es poden tramitar fins al 4 de novembre a les oficines d’atenció ciutadana (OAC) o en línia.

Els ajuts s’apliquen a l’IBI del 2016 fins a un màxim de 175 euros. Es preveu que unes 20.000 famílies puguin acollir-s’hi, bàsicament famílies amb un o més perceptors de pensions no contributives, subsidis d’atur, renda activa d’inserció o que hagin esgotat totes les prestacions. La partida que es destina a aquests ajuts per a llars amb pocs recursos econòmics és de 3,5 milions d’euros i prové de l’increment de l’impost als propietaris de finques més cares.

Per demanar els ajuts cal estar empadronat al domicili des de l’1 de gener de 2016 i fins a la data de formalització de la sol·licitud. Els llogaters també poden accedir-hi i han d’acreditar, amb el contracte i els rebuts, que el propietari els repercuteix l’import. La sol·licitud es pot tramitar fins al 4 de novembre a les oficines d’atenció ciutadana o en línia. Podeu consultar tota la informació al web barcelona.cat/ajutsIBI.

Aquests ajuts formen part d’un paquet de subvencions que va anunciar el Govern municipal amb l’objectiu de fer de Barcelona una ciutat més equitativa. “Apostem per una fiscalitat més justa i redistributiva i volem estar al costat de les famílies més vulnerables“, ha explicat el tinent d’alcaldia de Treball, Economia i Planificació Estratègica, Gerardo Pisarello.

En total, aquestes noves subvencions representen una aportació municipal de 8 milions d’euros, que multipliquen per nou els ajuts que es concedien fins ara. També es poden sol·licitar ja la resta d’ajuts vinculats a l’IBI per a empreses generadores d’ocupació estable, comerços emblemàtics, autònoms o continuïtat de negocis.

Notícies relacionades