Les matemàtiques, la informàtica, l’economia i la salut guanyen espais a Barcelona

Acord amb la Universitat de Barcelona (UB) i la Generalitat de Catalunya per impulsar noves infraestructures dedicades a la ciència i la recerca a la UB: el projecte MIES-UB, que suposarà la construcció de dos edificis nous i la mobilització d’uns cinquanta milions d’euros.

20/03/2023 15:18 h

Ajuntament de Barcelona

Les noves instal·lacions, d’un total de 24.000 m2, permetran rebre més de 700 investigadors i 45 grups de recerca en els àmbits de les matemàtiques, la informàtica, l’economia i la salut en dues localitzacions:

  • Al Campus Diagonal, entre els carrers de Joan Obiols i John M. Keynes, s’hi construirà un edifici de 14.000 m2 que serà la nova seu de la Facultat de Matemàtiques i Informàtica, que abandonarà l’Edifici Històric. També s’hi instal·laran diferents grups de recerca en economia de la Facultat d’Economia i Empresa.
  • El Parc Científic de Barcelona s’ampliarà amb un edifici de 10.000 m2 a l’illa del Campus Sud, on s’instal·laran la seu de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) i altres grups de recerca de la UB de l’àmbit de les ciències de la salut.

Es preveu que les obres acabin el 2028.

Amb la signatura de l’acord l’Ajuntament de Barcelona es compromet a facilitar la tramitació dels diferents instruments urbanístics i de planejament, que faran possible la construcció dels edificis, especialment la parcel·lació de les finques, el planejament necessari i l’atorgament de les llicències pertinents.

Per la seva part, la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Recerca i Universitats i del Departament de Territori, mitjançant l’Incasòl, es farà càrrec de la construcció dels edificis a canvi de les rendes que satisfarà la mateixa universitat o les entitats que finalment s’allotgin als nous espais.

Etiquetes associades a la notícia