Les platges, a punt per a les primeres capbussades!

La temporada mitjana de les platges comença el 13 d’abril amb la posada en marxa dels serveis de vigilància, prevenció i informació ciutadana, que funcionaran diàriament a partir del 25 de maig, quan comença la temporada alta. Enguany tornen les activitats del Centre de la Platja i l’àrea de gossos de Llevant obrirà més dies.

13/04/2019 10:09 h

Ajuntament de Barcelona

Els serveis municipals estaran en funcionament del 13 al 22 d’abril, el 27 i 28 d’abril i de l’1 al 24 de maig. A partir d’aquesta data comença la temporada alta i funcionaran diàriament, juntament amb els serveis de neteja, que es reforcen a partir de l’1 de juny.

Entre altres, hi haurà fins a un màxim de 80 socorristes operatius i 26 equips de neteja de la sorra, les zones pavimentades i les 274 papereres instal·lades, i una brigada formada per tres embarcacions s’encarregarà de la neteja de l’aigua.

A més, les platges estan equipades amb 117 lavabos públics, 29 dels quals adaptats a les necessitats de persones amb mobilitat reduïda, i 97 dutxes. D’altra banda, aquest estiu es crearan noves zones d’espera per als vehicles de mobilitat reduïda personal.

Més espai lliure

La limitació de permisos d’activitats en temporada alta i del nombre de llicències d’ocupació temporal, com ara el lloguer de para-sols o gandules, ha permès en l’últim any ampliar en més d’un 15% l’espai lliure de què disposen els usuaris i usuàries.

En total, hi haurà distribuïdes a les diferents platges quinze guinguetes.

L’àrea de gossos obre quatre mesos 

L’àrea d’esbarjo per a gossos de la platja de Llevant estarà en funcionament del 25 de maig al 25 de setembre.

L’espai té 1.250 metres quadrats amb mobiliari urbà, serveis adaptats a les necessitats dels gossos i una capacitat per a cent animals (que han d’estar degudament identificats amb un microxip).

Platges, espai natural

La ciutat té 4,5 quilòmetres de platges urbanes, que formen part del patrimoni natural de la ciutat: Sant Sebastià i Sant Miquel, la Barceloneta, Llevant, el Somorrostro, la Nova Icària, el Bogatell, la Mar Bella i la Nova Mar Bella.

Totes aquestes platges van obtenir resultats excel·lents en la qualitat de l’aigua durant la temporada de l’any passat.

Per tal que augmenti la percepció del litoral com a espai natural, el Programa d’acció de platges 2019 impulsarà setze accions; entre d’altres, revisar el protocol de contaminació marina i continuar la implementació del got reutilitzable a totes les guinguetes.

Informació i sensibilització

El Centre de la Platja, l’espai d’informació i educació ambiental, torna a organitzar activitats per conèixer l’ecosistema marí i el litoral, posarà en marxa de nou un laboratori itinerant i s’encarregarà de coordinar el projecte de neteja del fons marí.

Tota la informació sobre l’estat de la mar, les banderes, la qualitat de l’aigua, els nivells de radiació, la temperatura o la presència de meduses es pot consultar al web de platges de Barcelona.

Bona valoració ciutadana

L’any passat les platges van aconseguir una valoració global per part dels usuaris i usuàries de 7,3 punts, que arriba al 8,5 en el cas de l’àrea de gossos.

Són dades de l’Enquesta d’afluència i satisfacció dels usuaris de les platges del 2018, que també recull que un 71% dels enquestats prefereix que el litoral sigui un espai natural respectuós amb el medi ambient i que un 84% valora de forma bastant positiva la implementació de gots reutilitzables.

Etiquetes associades a la notícia