L’Escola Labouré, al Raval, s’integra a la xarxa pública

S’incrementa l’oferta d’educació pública al Raval gràcies a la incorporació d’aquesta escola, situada al carrer d’Elisabets, que el curs vinent passa de ser escola concertada a pública. Això ha estat possible gràcies a un acord per al lloguer de l’equipament amb la Fundació Casa Misericòrdia, titular de l’immoble. Aquest centre concertat, que ara s'anomenarà provisionalment Institut Escola Elisabets, serà el quart de la Fundació Escola Vicenciana que s’incorpora a l’educació pública, després de les escoles Marillac, Sagrada Família i Sagrat Cor de l’Eixample.

11/03/2021 13:52 h

Ajuntament de Barcelona

El centre disposa d’una línia de segon cicle d’educació infantil, de primària i secundària obligatòria, amb un total de 341 alumnes matriculats en el curs 2020-2021, a més de 32 professionals que passaran a formar part de la plantilla del Departament d’Educació. La superfície de l’edifici és de 2.394,20 metres quadrats i amb 1.630 metres quadrats de pati. El pressupost per a les reformes i millores durant els propers quatre anys és de 1.386.000 euros.

L’Institut Escola Elisabets formarà part de l’oferta del barri del Raval, on actualment hi ha quatre escoles públiques (Escola Castella, Escola Milà i Fontanals, Escola Rubén Darío i Escola Collaso i Gil), dos instituts públics (Institut Milà i Fontanals i Institut Miquel Tarradell) i dues escoles concertades (Escola Pia Sant Antoni i Escola Vedruna Àngels).

Amb el tancament d’aquest acord d’incorporació, Barcelona disposarà el curs 2021-2022 de 1.390 places públiques més amb la integració a la xarxa pública de quatre centres (Marillac, Sagrat Cor, Sagrada Família i Labouré) de la Fundació Escola Vicenciana, que ha decidit donar aquest pas per mantenir la preferència en l’acció educativa als col·lectius d’infants amb més necessitats educatives en l’empara de la iniciativa del Decret llei 10/2019, del 28 de maig, del procediment d’integració de centres educatius a la xarxa de titularitat de la Generalitat, que obre la porta al canvi de titularitat d’escoles concertades a públiques.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades