L’espai del BMX a la ciutat

16/10/2015 08:32 h

Max Ledo

El circuit del Velòdrom Municipal d’Horta s’ha remodelat per complet, és més segur i està preparat per ser la seu de campionats d’Europa d’aquesta modalitat de ciclisme.

Vídeo ‘L’espai del BMX a la ciutat’

L’Ajuntament va renovar a l’estiu les instal·lacions del Velòdrom Municipal d’Horta, en què es van invertir més de 2 milions d’euros. Una de les principals reformes va ser la remodelació de l’antic circuit de BMX, que datava de l’any 1984 i no estava en les millors condicions per a la pràctica d’aquesta modalitat de ciclisme.

La renovació del circuit ha estat total, i com explica el director del Velòdrom Manel Herrando: “Ha consistit a treure tota la terra que hi havia i tornar a fer el circuit de nou. El traçat, els salts de fins a 15 metres, la rampa de sortida, la porta de sortida i el tancat perimetral.” També s’hi ha afegit una il·luminació potent i peralts asfaltats, i ara el circuit està en bones condicions per ser seu de campionats d’Europa. Malgrat que es va inaugurar fa uns mesos, fins fa pocs dies no s’hi ha disputat el primer campionat important.

Una de les persones que més pes ha tingut en aquest procés de remodelació és Alfredo Moreno, el qual fa 28 anys que entrena en aquest circuit i se n’ha passat 17 dissenyant el projecte perquè la nova instal·lació fos una realitat: “L’hem redissenyat tot amb l’espai que hem tingut, que és una mica reduït, i hem fet un circuit ràpid i tècnic. És molt maco després de tant d’esforç veure una cosa que has fet tu”, explica.

Genesis, l’escola de BMX

L’escola de ciclisme Genesis és l’entitat que utilitza més el circuit, concretament durant les classes per a persones que practiquen BMX. A l’escola hi ha menuts des dels 4 anys fins a adolescents, i hi entrenen tots els nivells. Hi fan classes d’iniciació els dimarts i els dijous a la tarda i de tecnificació els mateixos dies al matí. El circuit també és obert al públic els divendres de 6 a 8 de la tarda, amb un tècnic responsable i fent-hi una aportació de 5 euros.