L’exposició ‘El Ingenio. L’aportació de Lluís Sabadell’, premi Ciutat de Barcelona de cultura popular 2018

13/02/2019 08:44 h

Esther Estela

L’exposició ‘El Ingenio. L’aportació de Lluís Sabadell’ produïda per la Germandat de Trabucaires, Geganters i Grallers de Sant Andreu de Palomar ha guanyat el premi Ciutat de Barcelona 2018 en la categoria de cultura popular i tradicional. La mostra es va poder veure a la Fabra i Coats del 29 de novembre al 9 de desembre, per la festa major del barri. Es tracta d’una exposició que explica la història de les figures dels gegants de Sant Andreu a través de la història del taller on van ser construïdes – El Ingenio- i l’artesà que les va materialitzar: Lluís Sabadell.

Per això el jurat n’ha destacat ‘la qualitat en l’execució i l’esforç en la producció de la mostra’ com també ‘el rigor en el discurs’. De la mateix manera, també n’ha alabat el treball de recerca realitzat, sobretot tractant-se d’una entitat associativa de base. De la mateixa manera, la celebració de l’Any Nou Xinès amb Barcelona s’ha endut una menció especial ‘com exemple de treball comunitari des d’una mirada transversal i de cohesió ciutadana’ que fan un conjunt d’entitats coordinades per l’ Associació Grup d’Artistes Huaxing.

L’acte de lliurament dels premis es farà el dijous 14 de febrer a les  18.00 hores. L’alcaldessa de Barcelona,  Ada Colau, i el Comissionat de cultura de l’Ajuntament, Joan Subirats, presidiran la cerimònia de lliurament dels Premis Ciutat de Barcelona 2018. L’acte es farà al Saló de Cent i serà conduit per l’actriu Àgata Roca. Pep Salazar, Onionlab protagonitzarà una performance que combinarà la dansa amb l’art audiovisual, acompanyada per un projecte d’il·luminació dissenyat per Albadalejo, i continguts audiovisuals creats per Crowd studio. La cerimònia es vincularà al Festival Llum Barcelona 2019, que enguany se celebra del 15 al 17 de febrer.