L'horari comercial s'amplia fins a les deu de la nit i la restauració pot servir sopars

Aquest 8 de maig, la Generalitat de Catalunya ha publicat al DOGC la resolució SLT/1392/2021, que incorpora la flexibilització d'algunes restriccions vigents en el cas del comerç i la restauració. Pel que fa als establiments comercials, a partir del 9 de maig poden obrir fins a les deu de la nit, però mantenint l'aforament del 30%. Quant als establiments de restauració, poden oferir servei a taula en horari ininterromput, de dos quarts de vuit del matí fins a les onze de la nit. T'ho resumim.

10/05/2021 12:10 h

Marc Amat Vilà

Els comerços poden obrir fins a les deu de la nit

La resolució prorroga de nou totes les mesures referents al sector comercial vigents fins ara. Tot i així, incorpora una novetat important: si fins ara els comerços havien de tancar a les nou del vespre com a molt tard, a partir del 9 de maig poden allargar l’horari fins a les deu de la nit. Aquest canvi també s’aplica als centres comercials.

Així i tot, lobertura al públic dels establiments i locals comercials de venda al detall queda condicionada al fet que es redueixi al 30% l’aforament permès per llicència o autorització de l’activitat i que els establiments apliquin de manera rigorosa les mesures higièniques, de prevenció i de seguretat establertes per fer front a la covid-19 en el Pla sectorial de comerç, aprovat pels òrgans de Govern del Pla d’actuació del PROCICAT.

Centres comercials, també fins a les deu de la nit

La nova resolució permet de la reobertura dels establiments de restauració dels centres comercials fins a les deu de la nit, però respectant també els següents requisits:

  • Cal que redueixin al 30% l’aforament permès.
  • A més, han d’establir sistemes de control d’aforament i fluxos que garanteixin les mesures de control d’aglomeracions. L’accés i l’ús de les zones recreatives, com ara zones infantils, ludoteques o àrees de descans ha d’estar restringit.
  • Cal que compleixin amb les condicions de ventilació i qualitat de l’aire reforçades.
  • Sempre cal que compleixin estrictament les mesures previstes en el corresponent pla sectorial aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT.

La restauració ja pot tornar a servir sopars

Amb la nova resolució la restauració pot servir a les taules amb una franja ininterrompuda, de dos quarts de vuit del matí fins a les onze de la nit.

Pel que fa a l’aforament, ha de ser del 30% en espais interiors, que han d’estar sempre ben ventilats. Sha de garantir una distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. En el cas de les terrasses, l’aforament és del 100% i sha de garantir una distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o grups de taules diferents. El consum sha de fer sempre a la taula. Es limita a quatre el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules, llevat que pertanyin a la bombolla de convivència.

Sha de garantir la distància dun metre entre persones duna mateixa taula, excepte per a persones que pertanyin a la bombolla de convivència. El tipus i mida de taula ha de permetre que es garanteixin aquestes distàncies.

Cal recordar que totes aquestes condicions s’apliquen també als establiments de restauració integrats en centres, galeries o recintes comercials.

Etiquetes associades a la notícia