L’impuls a l’habitatge, prioritat en la primera reunió entre l’alcalde i el president de la Generalitat

La primera trobada entre l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, conclou amb el compromís d’ambdues institucions de col·laborar en matèria de drets socials, transport públic i seguretat, i amb l’ampliació del parc públic d’habitatge com a prioritat.

30/08/2023 20:32 h

Ajuntament de Barcelona

La reunió ha servit per posar sobre la taula les línies de treball conjuntes del consistori i el govern, que s’han emplaçat a una nova trobada el 20 d’octubre per donar continuïtat a les reunions de la Comissió Mixta Generalitat – Ajuntament de Barcelona.

L’habitatge, eix prioritari

L’impuls en polítiques d’habitatge assequible serà una de les prioritats de les dues administracions, segons han acordat avui a la primera trobada entre l’alcalde i el president de la Generalitat.

Amb l’objectiu d’ampliar el parc públic, l’Ajuntament ha ofert 27 terrenys en diferents punts de la ciutat, on es podria iniciar la construcció de 1.764 habitatges. D’aquests solars, 14 estarien en condicions de cessió de manera immediata a l’INCASÒL (811 pisos), i els 13 restants es posarien a disposició de manera progressiva durant el mandat (953 pisos).

Compliment de l’acord de pressupostos

La trobada també ha servit per repassar l’acord de pressupostos que el Govern va signar amb el PSC l’1 de febrer, en especial els projectes de mobilitat i transport públic pendents de dotació.

A més, s’ha tractat el compromís de destinar 600 nous agents dels Mossos d’Esquadra a la ciutat de Barcelona, amb la concreció d’una primera dotació de 215 agents.

Etiquetes associades a la notícia