Lliurament del XVI premi 25 de novembre: BCN antimasclista; desobeeix el masclisme!

El proper 23 de novembre l’Espai Calàbria 66 serà la seu del lliurament del Premi 25 de novembre d’aquest any, que porta per títol “BCN antimasclista: Desobeeix el masclisme”.

10/11/2021 12:51 h

Meritxell Guixà

Després del lliurament del Premi 25 de Novembre, que l’Ajuntament de Barcelona convoca cada any amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, es durà a terme la representació teatral de Pamela Palenciano “No solo duelen los golpes”.

Aquesta suggeridora obra teatral proporciona un context molt adient a la temàtica del XVI Premi 25N, que aquest any posa el focus en el fenomen estructural, antic i universal de les violències masclistes, que es donen tant en el marc de les relacions de parella, com als espais on les dones desenvolupen la seva vida quotidiana.

La representació “No solo duelen los golpes” ens convida a reflexionar sobre els models de masculinitats dominants, hegemòniques i tradicionals, i els efectes i les conseqüències que té per a les persones, especialment per a les dones. I també, alhora, a revisar l’impacte d’aquests models en la socialització de la masculinitat, els límits i els perjudicis que imposen a les persones.

L’activista feminista i comunicadora narra en aquesta obra la vivència personal de la seva primera relació de festeig que es va tornar violenta. A través d’un monòleg autobiogràfic amb un humor àcid, que passa de la ironia al drama i amb interactuació amb el públic, l’actriu connecta amb la història universal de les violències masclistes i la construcció d’estereotips que generen la desigualtat que permet exercir la violència sobre una altra persona en tots els seus nivells.

Farà el lliurament del XVI Premi 25 de Novembre 2021 l’alcaldessa Ada Colau Ballano, acompanyada de la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez Castaño.

Lloc: Espai Calàbria 66 (Calàbria, 66)
Dia: 23/11/21
Hora: 18.30 h acreditació / 19.00 h inici de l’acte

Aforament complet. La primera part de l’acte (el lliurament del premi) es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de Calàbria 66

Etiquetes associades a la notícia