Lliurats els premis dels Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta 2016

16/09/2016 10:38 h

Districte Sants-Montjuïc

El passat dijous 15 de setembre va tenir lloc l’acte de lliurament de premis dels Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta 2016. Uns Jocs Florals recuperats per les entitats organitzadores de les festes majors dels tres barris (Federació Festa Major de Sants, Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs i les entitats de la Bordeta (Comissió Baix Jocs Florals, plaça del Fènix i plaça de Súria), així com per la Societat Coral la Floresta, impulsora de l’esdeveniment, i l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, amb el suport del Secretariat d’Entitats, tots ells formant el Comitè Organitzador dels Jocs. També hi han col·laborat, Sants 3 Ràdio, l’artista de ceràmica Ester Artajo (autora dels trofeus commemoratius i present a la sala a qui aprofitem per agrair la seva col·laboració) i el Districte de Sants – Montjuïc i la Diputació de Barcelona. Pere Camps, director del Festival BarnaSants (que enguany celebra la 21a edició), va ser elegit com a mantenidor dels dels Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta 2016.

En l’edició d’enguany dels Jocs Florals hi han concorregut més d’un centenar d’obres en les tres categories: Flor Natural, Englantina i Viola. Aquests van ser els guanyadors:

Accèssit a la Viola d’Or.
Poema. OLOR D’AGRE
Autora: MONTSE MUÑOZ

Accèssit a l’Englantina d’Or.
Poema. TRANSHUMÀNCIES DE CATALUNYA
Autora: SOLEDAT GASCÓ

Flor Natural d’Or
Poema. CONCERT EN E MAJOR
Autor: ROSA MARIA ARRAZOLA

Viola d’Or
Poema. ESPIGUES NOVES
Autor: RICARD DESOLA

Englantina d’Or
Poema. NON PLUS ULTRA
Autora: EVA MORENO BOSCH

 

En el moment de desvetllar els noms que hi havia darrera dels pseudònims, el jurat va descobrir que l’autora Eva Moreno Bosch esdevé Mestra en Gai Saber ja que ha guanyat les tres categories en tres edicions diferents. Per aquest fet, es prepara un reconeixement especial per a la propera edició dels Jocs Florals.

Per finalitzar l’acte, la Coral la Floresta va interpretar l’himne nacional de Catalunya.