Lliurats els Premis Francesc Candel 2015

10/06/2015 15:21 h

Districte Sants-Montjuïc

Enguany s’ha celebrat la 24a edició d’aquest certamen. La finalitat del Certamen, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i les Biblioteques del Districte, és fomentar la lectura i alhora la creació literària entre els nostres conciutadans, animar a tothom a fer públics els seus escrits.

Al certamen s’han presentat un total de 194 obres, en les modalitats de relat curt juvenil, relat curt adult, poesia i reportatge periodístic.

Les persones que han compost el jurat, presidit per Antonio Carballido, Conseller de Cultura del Districte de Sants-Montjuïc, són diverses personalitats relacionades amb el món literari. Per a la modalitat de relat curt juvenil: Jaume Centelles, escriptor i pedagog; Jordi Mateu, professor de l’Escola Can Clos; Joan Delgado, director de la Biblioteca Poble-sec Francesc Boix. Per a la modalitat de relat curt adult: Martí Carandell, professor de l’Institut Domènech i Montaner; Oleguer Forcades, Director de Sants 3 Ràdio; i Antonio Reig, periodista i professor de Comunicació de la UAB i membre d’Òmnium de Sants. Per a la modalitat de reportatge periodístic: Genís Sinca, escriptor i periodista; Jesús Martínez, periodista, escriptor i editor de Sants-Montjuïc; Pere Baltà, president de la Fundació Paco Candel i Eva Albiol, cap de redacció, de La Marina. Per a la modalitat de poesia: Ricard Reiteno, escriptor i activista cultural; Maria Lorente Becerra, escriptora i Julián Figueres, director de la Biblioteca Vapor Vell.

El dimecres 27 de maig es van lliurar els premis als guanyadors i finalistes en un acte celebrat a la biblioteca Francesc Candel, presidit per Jordi Martí, Regidor del Districte de  Sants-Montjuïc. Els guanyadors van rebre un trofeu i 300 € i els finalistes un trofeu i 100 €.

Relació d’obres guanyadores i finalistes

  • Modalitat relat curt juvenil (entre 14 i 18 anys)

Obra guanyadora: Finestres a la realitat de Sofía Gómez Martínez

Obra finalista: El fantasma del Duc de Martí Casal Pelgrí

  • Modalitat relat curt adult (a partir de 19 anys)

Obra guanyadora: El nen de la gorra taronja de Marta Figueras Alsius

Obra finalista: El hombre de los buzones de Cristina García Morales

  • Modalitat poesia

Obra guanyadora: Esperando Abril de Yose Alvarez-Mesa

Obra finalista: Pasajeros del último tranvía d’Arturo Baldasano

  • Modalitat reportatge periodístic

Obra guanyadora: El loco galleta d’Alfredo Álvarez Pérez

Obra finalista: Herois de Teresa Fraile Calvo