Llum verda al CAP de la Sagrera

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat la cessió del solar municipal a favor del Servei Català de la Salut per construir-hi el nou centre d’atenció primària de la Sagrera. Es preveu que les obres s’iniciïn el 2025 amb una inversió total de 9,1 milions d’euros.

22/12/2023 12:51 h

Ajuntament de Barcelona

El nou equipament s’aixecarà al passatge dels Bofarull, entre el carrer Gran de la Sagrera i el carrer de Josep Estivill, on actualment s’ubica la pista del Club Patí Independent. Gairebé duplicarà la superfície de l’actual, i arribarà així als 3.400 metres quadrats, i a més dels serveis d’atenció primària actuals n’incorporarà altres d’addicionals, com els serveis de fisioteràpia, psicologia, higiene dental i nutrició.

L’aprovació s’ajusta al compromís municipal per accelerar la construcció de nous equipaments d’atenció sanitària a la ciutat, en resposta a les reivindicacions veïnals. El projecte del CAP de la Sagrera forma part de l’acord de la Comissió Mixta entre l’Ajuntament i la Generalitat, celebrada el 20 d’octubre, que inclou l’ampliació i la nova construcció d’un total d’onze centres d’atenció primària en diferents punts de la ciutat. També respon al compromís de continuar treballant per desbloquejar l’execució de cinc centres més.

Instal·lacions provisionals

Mentre durin les obres del nou equipament, s’està treballant en uns mòduls provisionals per ampliar el servei d’atenció primària que s’estan construint a la baixada de la Sagrera, a uns 300 metres de l’actual CAP.

Tenen una superfície de 500 metres quadrats i, quan estiguin disponibles a la primavera del 2024, inclouran les consultes de medicina familiar, pediatria, acció comunitària i atenció a la salut sexual i reproductiva.

Notícies relacionades