L’obra ‘El Cártel’, de Don Winslow, guanya el premi RBA de novel·la negra

04/09/2015 10:25 h

Ajuntament de Barcelona

Don Winslow és el nou guanyador del premi RBA de novel·la negra amb l’obra El Cártel, que serà publicada per l’editorial el proper mes d’octubre. L’autor, a més, ha rebut 125.000 euros.

Sota el pseudònim de Frankie Machine, el novaiorquès Don Winslow s’ha proclamat guanyador del IX premi RBA de novel·la negra amb El Cártel. Un jurat format per Soledad Puértolas, Lorenzo Silva, Antonio Lozano, el llibreter Paco Camarasa i l’editor Manel Martos han estat els encarregats de fer la tria.

El Cártel és la història d’un exagent de la DEA, Art Keller, que, després de desintegrar el càrtel més poderós de Nou Mèxic, la Federación, decideix retirar-se i viure una vida tranquil·la. Però els plans no surten com ell pensa, i el cap del càrtel inicia una guerra personal contra l’agent.

A més, segons la publicació especialitzada The Hollywood Reporter, el director de cinema Ridley Scott té la intenció de portar El Cártel a la gran pantalla.

Els anteriors guardonats

Winslow se suma a la llista de premiats, en què hi ha Francisco González Ledesma, guanyador de la primera convocatòria, el 2007, amb Una novela de barrio; Andrea Camilleri, que va obtenir el premi l’any 2008 amb La muerte de Amalia Sacerdote; Philip Kerr, guanyador el 2009 amb Si los muertos no resucitan; Harlan Coben, guardonat el 2010 per Alta tensión; Patricia Cornwell, guanyadora el 2011 amb Niebla roja; Michael Connelly, que va ser premiat per la Caja negra l’any 2012; el 2013 es va emportar el premi Arnaldur Indriðason per Pasaje de las Sombras; finament, Lee Chid va ser el guanyador de l’última edició amb Personal.

Més informació