Barcelona presenta el projecte Govern Obert al principal congrés de participació ciutadana dels Estats Units

29/09/2014 10:34 h

Josep Maria Busquets Vidal

Barcelona presenta el projecte Govern Obert al principal congrés de participació ciutadana dels Estats Units

El Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme, Carles Agustí, va assistir al principal congrés en matèria de participació ciutadana que es fa als EEUU.

 

La 3a International Conference on Participatory Budgeting organitzat pel Participatory Budgeting Project, una organització de la societat civil americana que aposta per la participació ciutadana, és el principal congrés en matèria de participació ciutadana que es fa als EEUU.

La conferència que té lloc  a Califòrnia,  compta amb més de 300 participants de més de 30 països diferents que s’han reunit amb l’objectiu de palar de democràcia i de les diferents experiències participatives al món. On Barcelona presenta el seu Govern Obert.

El Comissionat de Participació i Associacionisme de l’Ajuntament de Barcelona, Carles Agustí,  que també participa com a Secretari General de l’OIDP, ha presentat el Govern Obert de Barcelona i ha mantingut reunions amb polítics locals dels Estats Units i experts en participació ciutadana.

Carles Agustí, ha participat en dues taules rodones: Suport Nacional i  Regional a la Democracia Local  (National and Regional Support for Local Democracy ) i a la de Priortats d’ Estudi: Avaluació i mès enllà (Research Priorities: Evaluation and Beyond)

El Comissionat,  ha presentat de la l’OIDP i ha parlat del model de participació ciutadana de Barcelona i del  Govern Obert de Barcelona com un exemple de polítiques participatives. Cales Agustí ha explicat com “Al món trobem moltes experiències parcials de Govern Obert, com portals de transparència, Open Data, experiències de participació… però com a Govern Obert en la seva totalitat n’hi ha poques i Barcelona n’és força pionera”

El Comissionat ha volgut estretir la col•laboració de l’Ajuntament de Barcelona amb ciutats i organitzacions dels Estats Units , representants de l’àrea de San Francisco, Chicago i Nova York, compartint el model de Govern Obert de Barcelona.

El Comissionat també ha compatit un sopar amb regidors de Vallejo, Oakland, Chicago, grans experts internacionals sobre participació. Ja va participar a la Segona Conferència que es va celebrar a Chicago.