L’Orgullosa: festa, cultura i reivindicació als barris de la ciutat

Amb la missió de reivindicar la diversitat sexual i de gènere, defensar els drets de les persones LGTBI i rebutjar les violències que pateixen, Barcelona celebra l’Orgullosa, un festival que combina cultura, debat i entreteniment sense perdre l’esperit de lluita per les llibertats. El programa consta de més d’un centenar de propostes artístiques, amb espai per a totes les disciplines, del 21 de maig al 28 de juny.

07/06/2022 14:25 h

Ajuntament de Barcelona

Teatre, humor, música, cinema, xerrades, poesia, taules rodones i exposicions per visibilitzar la pluralitat de mirades del col·lectiu i convidar els veïns i veïnes de la ciutat a participar en el debat sobre els drets fonamentals, la memòria col·lectiva i la integració social.

La programació s’ha dissenyat amb una vocació intergeneracional, per donar cabuda a tota la ciutadania, però també té perspectiva transfeminista i interseccional, amb l’objectiu que tothom s’hi senti representat.

Per garantir la pluralitat de formats i continguts, el programa s’ha elaborat en col·laboració amb els museus, les biblioteques, els centres cívics i les entitats culturals dels diferents districtes de Barcelona que durant tot l’any treballen per reivindicar els drets LGTBIQ+. 

Flamenc, folk, electrònica, ball i arts performatives, però també literatura, psicologia, ciències naturals, sociologia i memòria, per recordar les grans figures de la nostra ciutat que en les dècades passades van defensar la diversitat.

Isabel do Diego, Gabriela Wiener, Fito Conesa, Sara Manubens, Missex, Personaje Personaje, Cobalto, AL-V o Brigitte Vasallo són només alguns dels artistes que tindran una actuació protagonista en un esdeveniment que vol situar Barcelona com a ciutat referent de la defensa dels drets i les llibertats LGTBIQ+.

Podeu trobar tots els detalls de la programació al web del festival: orgullosa.barcelona.

 

Etiquetes associades a la notícia