L’ús dels punts verds es bonifica amb una reducció de fins al 14% en la taxa de residus

L’ús dels punts verds es bonificarà amb una reducció de fins al 14% en la taxa de residus per incrementar-ne el nombre de persones usuàries. L’objectiu és promoure la recollida selectiva per aconseguir una gestió més sostenible, fer front a l’emergència climàtica i preservar la salut de tothom.

04/07/2020 11:56 h

Ajuntament de Barcelona

L’ús dels punts verds i de les deixalleries metropolitanes es controlarà a través de la targeta metropolitana de residus, un títol gratuït en què es registraran tots els usos de cada persona usuària.

La reducció en l’import de la taxa de residus serà progressiva, fins a un màxim d’un 14%, segons el nombre de vegades que s’utilitzin aquests espais durant un any, i repercutirà en el rebut de l’any següent.

  • Un 1% per 2 usos l’any.
  • Un 4% per 5 usos l’any.
  • Un 7% per 8 usos l’any.
  • Un 9% per 10 usos l’any.
  • Un 11% per 12 usos l’any.
  • Un 14% per 15 o més usos l’any.

La targeta metropolitana de deixalleries es pot sol·licitar als punts verds, aportant un rebut recent de l’aigua, o a través del web de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Objectiu: un 65% de recollida selectiva

Bonificar l’ús dels punts verds s’afegeix a l’aplicació de sistemes com la recollida porta a porta o les plataformes mòbils per millorar la gestió dels residus.

L’objectiu és que la recollida selectiva passi del 40% actual al 65% en quinze anys.

Bonificacions al comerç per la covid-19

La recollida de residus es bonificarà al 100% a 83.000 comerços durant el període de l’estat d’alarma per la covid-19. La reducció suposarà un estalvi de 4,8 milions d’euros per als comerços i altres activitats econòmiques.​

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades