Maig Coral a Barcelona: cinc concerts per descobrir el poder del cant

02/05/2016 09:51 h

Esther Estela

A Barcelona el mes de maig és sinònim de cant coral gràcies al cicle de cançó que ja fa més de 30 anys que organitza la delegació del Barcelonès de la Federació Catalana d’Entitats Corals: el Maig Coral. Enguany el programa es compon de quatre concerts fixes cada divendres de maig a l’església Adventista del Setè Dia i un altre d’adherit que es farà el mes de juny al Petit Palau del Palau de la Música Catalana.

En total hi participen una desena de corals on hi ha moltes agrupacions de Barcelona, com ara el Cor Madrigal, l’Orfeó Gracienc i Contrapunto Vocale entre més. També n’hi ha de vingudes de la resta de Catalunya com ara el Cor de Cambra de l’ESMUC o Camerata Coral de Sant Cugat i una provinent d’Alemanya: la Kammerchores Collegium Canticum Weimar.

Durant tot el mes oferiran concerts de cant coral amb un repertori molt variat: començarà Contrapunto Vocale amb un concert de compositors catalans del segle XIX, es dedicarà un concert a temes de Johann Sebastian Bach i el Cor de Cambra de l’ESMUC homenatjarà el quadricentenari de la mort de Shakespeare i Cervantes. El cicle s’acabarà el 5 de juny amb un homenatge a Manuel Oltra per part d’una coral femenina i una de masculina.