Majoria absoluta per connectar el tramvia per la Diagonal

La majoria absoluta del Plenari municipal ha aprovat la connexió del tramvia per la Diagonal, que s’impulsi la infraestructura al més aviat possible i que la gestió sigui de titularitat pública. L’acord municipal per la connexió tramviària arriba amb l’aval dels estudis tècnics i el suport del 63% dels veïns i les veïnes.

25/01/2019 14:30 h

Ajuntament de Barcelona

La proposta acorda comunicar a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i a la Generalitat de Catalunya els estudis tècnics elaborats que avalen la connexió del tramvia per la Diagonal i en superfície, i que l’actuació es començarà amb un primer tram de les Glòries a Verdaguer.

A més, el text preveu la signatura d’un nou conveni de col·laboració amb l’ATM i la Generalitat en què s’establiran els mecanismes de coordinació entre administracions i de finançament per tirar endavant el projecte.

També es convocarà una comissió de seguiment del tramvia amb grups municipals, entitats veïnals i moviments socials.

Gestió pública del tramvia

L’acord inclou que l’ATM estableixi els mecanismes necessaris perquè la inversió pública en la xarxa tramviària no produeixi beneficis privats, i també l’anàlisi d’un possible rescat o la reducció del temps d’explotació actual de les concessionàries, que acaba l’any 2032.

A més, preveu elaborar un calendari perquè en el futur l’empresa pública Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) sigui la responsable de la gestió i l’explotació del servei.

L’execució, al més aviat possible

L’objectiu és executar el projecte de connexió tramviària amb celeritat i iniciar els treballs com més aviat millor.

En paral·lel, s’elaborarà un estudi econòmic de l’impacte que tindrà la connexió del tramvia per la Diagonal en el servei d’autobusos i com afectarà el període d’obres al servei de transport públic en superfície.

Una Diagonal més amable

L’acord inclou la renovació urbana i dinamització comercial de l’avinguda Diagonal entre la plaça de les Glòries Catalanes i Verdaguer, per donar prioritat als vianants, el transport públic i les bicicletes.

La proposta s’inclourà com a part del projecte per executar el primer tram de connexió tramviària.

El text ha rebut el suport del Govern municipal, ERC, el PSC, la CUP – Capgirem Barcelona i els regidors no adscrits Gerard Ardanuy i Joan Josep Puigcorbé.

Notícies relacionades