Material del MWC per a fins socials i culturals

La MWC Donation Room ha recuperat 5 tones de materials del Mobile World Congress, que, amb la col·laboració d’entitats socials, es destinaran a persones usuàries de serveis socials o bé a projectes socials i culturals amb seu a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat. Entre els materials recollits hi ha 570 peces de mobiliari.

18/03/2024 14:35 h

Ajuntament de Barcelona

La iniciativa de la MWC Donation Room va començar l’any 2016 per facilitar als expositors una plataforma per contribuir a la comunitat local a través de donacions dels materials utilitzats durant l’esdeveniment. Hi col·laboren l’organització de l’esdeveniment, GSMA, Fira de Barcelona, el Consorci de Turisme de Barcelona, la Fundació Formació i Treball i els ajuntaments de les dues ciutats on té lloc el congrés.

Durant sis dies un equip de 23 persones coordinades per la Fundació Formació i Treball ha recollit armaris, cadires, mòduls de mobles, tamborets, taules i material d’ornamentació com làmpades, quadres, papereres, prestatgeries, plantes, parament de la llar i gots. Aquest material, amb un valor aproximat de 26.000 euros, s’ha lliurat a entitats com l’Associació Cívica La Nau, la Fundació IRES, la Fundació Roure, La Nau Vila Besòs, Càritas, el Banc de Recursos i el Pont Solidari, que el distribuiran entre altres projectes.

La Donation Room forma part del programa mediambiental de la GSMA, que té com a objectiu minimitzar l’empremta ambiental del MWC en cinc àrees clau: energia; productes i residus; alimentació i residus alimentaris; logística, i viatges i allotjament. El congrés ha rebut la certificació d’esdeveniment neutre en carboni durant deu anys i ha estat reconegut quatre vegades pel Guinness World Records com l’esdeveniment comercial neutre en carboni més gran del món.

Etiquetes associades a la notícia