Medalla d’Or de la Ciutat a Montserrat Caballé

El Plenari municipal va aprovar la distinció per reconèixer, a títol pòstum, la cantant d’òpera Montserrat Caballé, que ens va deixar el 6 d’octubre de 2018.

12/04/2019 19:25 h

Anna Tapia

El títol d’intèrpret virtuosa de la música i de l’òpera ha acompanyat Montserrat Caballé durant tota la vida, i així ho ha entès també el consistori, que ha lloat la figura de l’artista amb el lliurament de la Medalla d’Or de la Ciutat.

Nascuda al barri de Gràcia el 1933, la soprano va ingressar amb 11 anys al Conservatori Superior de Música del Liceu per formar-se en cant, solfeig i piano. Al llarg de la trajectòria musical va ser admirada per la tècnica vocal i va ser considerada una de les millors sopranos del segle XX. Va interpretar més de vuitanta personatges operístics, des de l’òpera barroca fins a Verdi, Wagner, Puccini o Strauss.

Caballé considerava el Gran Teatre del Liceu “el seu teatre”, hi va actuar més de dues-centes vegades cantant gairebé tot el seu repertori. La vinculació amb Barcelona també va ser molt estreta, i sempre es recordarà la interpretació que va fer, amb el cantant Freddie Mercury, de l’himne dels Jocs Olímpics de Barcelona 92.

El Consell Plenari del 23 de novembre va aprovar la concessió de la Medalla d’Or de la Ciutat a Montserrat Caballé per la trajectòria com a soprano, per la vinculació amb la ciutat de Barcelona i per la condició d’ambaixadora cultural internacional.

La Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona és la màxima distinció que pot atorgar l’Ajuntament de Barcelona i té l’objectiu de distingir aquelles persones que hagin destacat per mèrits personals extraordinaris o per haver prestat serveis rellevants a la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades