Medalla d’Or per a les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor

16/02/2015 21:37 h

Ajuntament de Barcelona

L’alcalde ha presidit l’acte de lliurament de la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a la Congregació de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, “en reconeixement a la seva contribució a millorar la qualitat de vida i la salut dels ciutadans”

L’acte, celebrat al Saló de Cent, l’ha presidit l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que ha destacat el gran servei que ha fet la Congregació de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús a la nostra ciutat, oferint una atenció sociosanitària de qualitat amb un gran sentit humanitari. “Avui, amb aquest guardó, us volem transmetre la nostra admiració per tot el que heu fet i porteu a terme”, al llarg de més de 150 anys d’història a Barcelona, prestant la millor atenció a les persones. “Sou molt important per a la nostra ciutat”, ha dit Trias, que ha tancat la seva intervenció destacant la importància que administracions, entitats i societat civil “treballem conjuntament per evitar que ningú no es quedi enrere”.
Les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús les van fundar l’any 1881 el pare Benedetto Menni (1841-1914), de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu i fundador de l’hospital, i les dues religioses granadines María Josefa Recio i María Angustias Giménez Vera. La congregació va néixer amb l’objectiu de donar resposta a la situació d’abandonament sanitari i d’exclusió social que vivien els malalts mentals, especialment les dones.