Mediació per a la convivència entre veïnat i usuaris de pisos turístics

A Barcelona hi ha 9.657 habitatges d'ús turístic legals que ofereixen prop de 59.000 places d'allotjament. Per garantir la convivència dels visitants que els ocupen amb els veïnes i veïnes amb els quals comparteixen finca o barri, un equip gestionarà els conflictes que puguin produir-se.

15/11/2017 11:36 h

Ajuntament de Barcelona

Aquest equip de mediació constarà de quatre persones que aniran a les finques on s’hagin registrat denúncies i aplicaran eines de mediació i facilitació amb el veïnat i els visitants. Aquesta mediació serà complementària de les actuacions administratives que pertoquin. Inicialment, actuaran a Ciutat Vella i l’Eixample, els districtes que registren un volum més elevat de pisos turístics i queixes.

Cada any, els serveis d’atenció a la ciutadania registren uns 2.000 incidents motivats pels habitatges d’ús turístic. La mesura també pretén disposar de referències quantificables d’aquestes incidències per avaluar de manera més exacta propostes de millora amb els diferents operadors.

La mesura, que s’ha treballat amb interlocutors del sector, com l’associació d’apartaments turístics APARTUR o el Col·legi d’Administradors de Finques, s’emmarca en el Pla estratègic de turisme 2020. A més, complementa d’altres mesures impulsades per garantir una millor governabilitat del turisme com el PEUAT, el Pla de xoc contra els allotjaments turístics il·legals i els acords amb les plataformes d’allotjament turístic.

Més informació