Menú d’hivern: sa i sostenible per reduir l’impacte alimentari

La iniciativa del Menú de les Estacions busca oferir idees i receptes per fomentar una alimentació saludable i sostenible, bona per a les persones i per al planeta, i alhora impulsar l’economia local i la restauració de la ciutat. El projecte es desenvolupa en el marc de Barcelona, Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. Ingredients saludables, de proximitat i de temporada són la base del nou menú, dissenyat per tres escoles d’hoteleria i el xef Pere Carrió, del restaurant Gat Blau.

02/12/2021 15:30 h

Ajuntament de Barcelona

El menú d’hivern, com els elaborats per a les altres estacions, reivindica la lluita contra el malbaratament dels aliments i aposta per l’aprofitament de productes de proximitat i de temporada per tal de reduir l’impacte del nostre sistema alimentari. En aquesta edició, han col·laborat en l’elaboració de les receptes Pere Carrió, xef del restaurant Gat Blau, i l’Escola d’Hoteleria i Turisme de la Universitat de Barcelona (CETT), l’Escola Superior d’Hostaleria i Turisme Jesuïtes Sarrià – Sant Gervasi i l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB).

Les propostes gastronòmiques per a aquest hivern inclouen, per exemple:

  • De primer: api-rave a la sal, xips de salsifí, pastanaga confitada amb mel i romaní i suc de rostit vegà, un plat cent per cent vegetal
  • De segon: fregitel·la de peix de costa amb pa amb tomàquet, una recepta molt tradicional elaborada amb peixos de rebuig, productes que tenen poc valor comercial i que habitualment no s’aprofiten, però que podem trobar a les nostres costes
  • Per postres: pastís de carbassa, un producte típic d’aquesta estació

El menú d’hivern tanca el Menú de les Estacions d’aquest any, que va començar al març amb el menú de primavera, apadrinat per la xef Carme Ruscalleda.

Es podrà degustar en més de 160 restaurants de Barcelona i d’arreu de Catalunya que s’han adherit a la iniciativa del Menú de les Estacions. El poden oferir sense modificacions o adaptar-lo al seu estil de cuina.

A més, al web d’Alimentació Sostenible estan disponibles aquestes i altres receptes recomanades perquè les pugueu elaborar a casa.

Etiquetes associades a la notícia