Menys desigualtats i més capital social amb el Pla de barris a Sant Martí i Sant Andreu

La segona edició del Pla de barris destinarà 26,6 milions d’euros als barris amb indicadors de vulnerabilitat més alts dels districtes de Sant Martí i Sant Andreu, com el Bon Pastor, la Trinitat Vella o el Besòs i el Maresme. En tots dos districtes es prioritzaran accions educatives, de salut pública, drets socials i acció comunitària.

12/05/2021 12:37 h

Ajuntament de Barcelona

Al districte de Sant Andreu s’invertiran 13,6 milions d’euros en diferents projectes educatius, de salut pública i de drets socials en què el veïnat participarà activament. Les dues accions més rellevants són la creació de l’Institut Escola Rec Comtal, a la Trinitat Vella, i el Museu de les Cases Barates, al Bon Pastor.

El Pla de barris 2021-2024 destinarà 13 milions d’euros al districte de Sant Martí. De totes les iniciatives comunitàries, socials, de salut i educatives que es desplegaran destaca la transformació de l’antic Cinema Pere IV en equipaments per al barri del Besòs i el Maresme.

Institut Escola Rec Comtal, a la Trinitat Vella

L’Institut Escola Rec Comtal serà el nou referent educatiu de la Trinitat Vella i unificarà els tres centres públics del barri: l’Escola Ramon Berenguer III, l’Escola Ramon y Cajal i l’Institut Comas i Solà.

Amb una inversió de 4,2 milions d’euros, el nou centre educatiu, que s’especialitzarà en la promoció de la ciència i la tecnologia a través de les arts plàstiques, s’ubicarà a la via de Bàrcino, on actualment hi ha l’Escola Ramon Berenguer III i l’Institut Comas i Solà, que es transformaran per adaptar-se a les necessitats del nou centre.

Museu de les Cases Barates, al Bon Pastor

Les obres per a l’adequació de les cases barates del barri del Bon Pastor com un espai museístic començaran el 2022, amb una inversió de 2,6 milions d’euros, i es preveu que el museu es pugui obrir a la ciutadania el 2023. El complex de les cases barates està format per 784 habitatges de planta baixa i es van construir el 1929 per donar resposta a les necessitats urbanístiques de la ciutat.

Nous equipaments a l’antic Cinema Pere VI, al Besòs i el Maresme

L’antic Cinema Pere IV es transformarà per ser un punt de serveis i equipaments per al barri del Besòs i el Maresme. Al soterrani s’hi ubicarà un auditori d’usos múltiples, la Biblioteca Ramon d’Alòs-Moner s’hi traslladarà per ocupar una part del soterrani i les tres primeres plantes, i el CAP Besòs estarà situat a les tres últimes plantes de l’edifici. Les obres començaran a principis del 2022 i es preveu que els tres equipaments estiguin en funcionament el 2024. L’Ajuntament de Barcelona hi invertirà 9 milions d’euros, i la Generalitat de Catalunya destinarà 6 milions d’euros a la construcció del nou CAP.

En marxa la campanya “Tot està connectat”

La majoria de les accions socials, educatives i econòmiques que es desenvolupen en el marc del Pla de barris són iniciatives molt delimitades als barris, però juntes repercuteixen en positiu a tota la ciutat. Així ho explica la campanya comunicativa “Tot està connectat”, que també vol difondre les accions que es treballaran en el marc del Pla de barris 2021-2024.

Notícies relacionades