Més accessibilitat comunicativa als equipaments municipals

L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), gràcies a un conveni amb la Generalitat de Catalunya, destinarà més d’un milió d'euros dels fons Next Generation de la Unió Europea a millorar l’accessibilitat comunicativa dels equipaments municipals, per tal d’aconseguir que les persones amb discapacitat visual, auditiva o intel·lectual puguin entendre la informació necessària i accedir-hi per arribar als punts d’atenció a la ciutadania i fer ús de l’oferta de serveis municipals, tant presencialment com de forma telemàtica.

02/11/2022 13:36 h

Ajuntament de Barcelona

L’objectiu de la inversió és millorar l’autonomia personal i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat; facilitar la comunicació i la informació de la localització, els entorns, els ascensors, els sistemes d’alarma i la regulació de torns i cues de forma accessible; acostar els serveis municipals a tota la ciutadania, i fer més amable la relació amb l’Administració municipal.

La inversió total serà d’1.239.669,42 euros i té vuit àmbits d’actuació:

  • Compra i instal·lació de dispositius acústics del tipus Cyberpass, un dispositiu (activable des del telèfon mòbil o a través del mateix comandament que activa els semàfors acústics de la ciutat) amb el qual les persones cegues o amb baixa visió poden ubicar on es troba la porta principal d’entrada (del CAP, d’una OAC, dels CSS) només amb el sentit de l’oïda.
  • Compra i instal·lació d’anells d’inducció magnètica fixos, que faciliten a les persones usuàries d’audiòfons i implants coclears sentir el so de forma nítida i intel·ligible en espais on el soroll ambiental dificulta la comprensió oral.
  • Compra d’anells d’inducció magnètica portàtils, que permeten la comunicació efectiva en petits espais on el soroll ambiental dificulta la comprensió oral de les persones usuàries d’audiòfons i implants coclears.
  • Disseny i instal·lació de senyals inclusius.
  • Nou sistema de regulació de cues i torns accessible.
  • Instal·lació de les adaptacions comunicatives en ascensors, amb serveis com la disposició, el contrast, el relleu i el braille en els polsadors; el sistema sonor d’operació, informació i avís; el sistema lumínic d’operació, informació i avís, o bé el sistema de videotrucada d’emergència.
  • Instal·lació de nous sistemes d’alarma (acústics i lumínics) per a persones amb discapacitats sensorials.
  • Millora de l’accessibilitat dels webs en quatre fronts: projecte per fer accessibles els 150 webs de l’Ajuntament que reben més visites, millorar l’accessibilitat digital de les aplicacions municipals, revisar la usabilitat del portal de tràmits i crear un nou web de l’IMPD.

Etiquetes associades a la notícia