Més control per als vehicles de mobilitat personal a Ciutat Vella

Des de principis d’any s’han denunciat a Ciutat Vella prop de 2.800 vehicles de mobilitat personal amb ús comercial per haver incomplert la normativa que els prohibeix circular fora de les rutes determinades.

14/08/2018 16:12 h

Ajuntament de Barcelona

Durant els mesos d’estiu la vigilància es fa més intensa, com a conseqüència d’un ús més intens d’aquest tipus de vehicles. És per això que als vuit agents cívics que treballen a la zona de la Barceloneta se sumen sis patrulles del cos de la Guàrdia Urbana amb tasques específiques, que inclouen la de vetllar perquè aquesta normativa es compleixi.

Des del gener del 2018, la Guàrdia Urbana ha denunciat a Ciutat Vella, en total, 2.797 bicicletes i vehicles. En el mateix període del 2017, la xifra va ser de 1.343.

La denúncia dels vehicles a la via pública no ha estat l’única mesura. S’han dut a terme deu inspeccions en diferents locals de vehicles de mobilitat personal, en què s’han immobilitzat 98 vehicles, i se n’han ingressat 8 en dipòsits.

Millorar la vida del veïnat

La restricció dels vehicles de mobilitat personal és una actuació emmarcada en el pla de veïnatge de Ciutat Vella, que està en marxa des de la Setmana Santa. L’objectiu d’aquest pla és millorar la vida del veïnat als barris del districte, garantir l’equilibri entre la vida veïnal i els altres usos que es donen a l’espai públic i fomentar-hi la convivència.

Una regulació que s’estén a tota la ciutat

L’estiu del 2016 es va aplicar per primera vegada una regulació al front marítim a fi de restringir la circulació de segways i vehicles de mobilitat personal d’ús comercial. Aquesta regulació es va ampliar, l’any 2017, a tot el districte de Ciutat Vella i a la resta de vehicles de mobilitat personal, independentment de les dimensions.

Aquest any la modificació de l’Ordenança de circulació de vianants i vehicles s’aplica a tota la ciutat des de l’1 de juliol i permet que siguin els mateixos districtes els que decideixin si cal executar restriccions específiques en zones de més presència d’aquests vehicles, com a Ciutat Vella, on només poden desplaçar-se per dues rutes ja determinades, que els permeten creuar el districte de nord a sud i d’est a oest.

En concret, la restricció s’aplica sobre tres tipus de vehicles:

  • Tipus A: Vehicles de mobilitat personal de dimensions més petites, patinets elèctrics petits, roda elèctrica i plataforma elèctrica.
  • Tipus B: Vehicles de mobilitat personal de dimensions més grans, patinets elèctrics grans i segways.
  • Tipus C1: Cicles de més de dues rodes amb ús comercial o d’oci.

L’ordenança preveu multes de fins a 100 euros per a les infraccions de caràcter lleu, de fins a 200 euros per a les de caràcter greu i de 500 euros en casos molt greus. Els vehicles d’ús personal no es veuran afectats pel decret de restricció i hauran de respectar el que estipula l’ordenança.

Etiquetes associades a la notícia