Més control dels vehicles de lloguer amb conductor

Una nova regulació del lloguer de vehicles amb conductor, anomenats 'VTC', permetrà donar resposta a les demandes del sector del taxi, que veu com perilla la seva tasca per la manca de normativa i la intromissió d'aquests automòbils amb llicència VTC.

04/12/2017 19:55 h

Ajuntament de Barcelona

Fins al moment i segons l’alcaldessa, Ada Colau, les mesures adoptades en els àmbits estatal i autonòmic per regular els vehicles VTC han estat insuficients. Les competències reguladores escapen a les de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), però finalment s’ha trobat una fórmula per incidir en el control d’aquests vehicles. Colau ha afirmat: “No podem decidir quantes llicències s’atorguen, però sí determinar quins requisits s’han de complir per poder exercir el negoci en l’àrea metropolitana.”

La proposta de regulació planteja restringir el nombre d’efectius que actuen dins la zona metropolitana en el moment en què es consideri que la demanda del servei està coberta. La regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, ha justificat aquesta limitació i ha explicat: “L’augment de vehicles amb llicència VTC suposa, a més, tenir més quantitat de vehicles circulant per la ciutat, cosa que provoca efectes negatius tant en la mobilitat com en termes de contaminació.”

Un total de 3.000 llicències noves

L’aparició del fenomen d’empreses com Uber o Cabify, que aprofiten un buit legal per poder-hi emmarcar la seva activitat econòmica de vehicles de lloguer amb conductor, ha provocat una allau de sol·licituds de llicències que actualment els tribunals estan resolent i atorgant. Aquest atorgament massiu fomenta la intromissió en el sector del taxi sense haver de complir amb la mateixa normativa.

Actualment hi ha milers de llicències pendents de ser aprovades pel tribunal, un fet que podria suposar l’arribada immediata de 3.000 permisos nous de VTC, només a Catalunya. És per aquest fet que el Govern vol donar forma al reglament metropolità al més aviat possible, i espera aprovar-lo durant els propers mesos.

Etiquetes associades a la notícia