Més de 50.000 persones gaudeixen de les Setmanes d’Arquitectura

La setena edició de les Setmanes d’Arquitectura, la més àmplia, amb set setmanes de programació, ha acabat amb un balanç final de més de 50.000 assistents. Entre el 14 de maig i el 28 de juny s’han dut a terme més de dues-centes activitats destinades a reforçar el vincle entre l’arquitectura i la ciutadania. Hi ha hagut propostes a tots els districtes, que han estat possibles gràcies a la col·laboració d’una vuitantena d’institucions i entitats culturals.

29/06/2024 10:09 h

Ajuntament de Barcelona

Durant set setmanes l’arquitectura s’ha mostrat com una eina que construeix una ciutat més sostenible, resilient i justa gràcies a les activitats de 88 entitats i el centenar de ponents que han participat en debats, conferències i taules rodones. En les Setmanes d’Arquitectura hi han pres part estudis d’arquitectura de renom com SUMA, Andrés Jaque, AV62, Peris+Toral, Harquitectes, Maio, Batlle i Roig, EMBT, b720, OAB, Mesura, BIG, Kengo Kuma o Ensamble Studio.

També hi han participat figures destacades com Josep Llinàs, Elvira Dyangani, Carlo Ratti, Anna Bofill, Josep Ferrando, Cristina Goberna, Mario Corea, Margaret Crawford, Dani Freixes, Jordi Badia, Benedetta Tagliabue, Keeanga-Yamahtta Taylor, Esteve Bonell, Ramon Gras, Marina Herlop, Beatriz Borque, Gustav Düsing i BüroHacke.

Al llarg d’aquesta edició els participants han pogut visitar i conèixer diverses arquitectures emblemàtiques de la ciutat: el gòtic del Monestir de Pedralbes o les Drassanes, el modernisme dels Pavellons Güell o el racionalisme del Pavelló de la República i de l’antiga seu de l’Editorial Gustavo Gili, així com espais contemporanis com la Biblioteca Gabriel García Márquez, la Sala Beckett, la Lleialtat Santsenca, la seu de l’Agència Estatal de Meteorologia o el Taller d’Arquitectura de Ricardo Bofill.

Gairebé tots els caps de setmana cadascun dels districtes de Barcelona ha pogut gaudir d’una festa d’arquitectura, gràcies al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, amb la col·laboració d’entitats com Urban Sketchers o el Globus Vermell, així com d’universitats, professionals i una gran quantitat d’associacions.

Etiquetes associades a la notícia