Més de 740.000 persones han visitat el zoo durant el 2022

El nombre de visitants al zoo de Barcelona ha crescut un 20% respecte al 2021, i també ha superat les xifres de visites d’abans de la pandèmia. Durant el 2022 ha ampliat l’oferta d’activitats educatives, divulgatives i familiars. En el marc del nou model de zoo, al llarg de l’any s’han impulsat diferents projectes científics i de conservació de la biodiversitat.

07/01/2023 12:08 h

Ajuntament de Barcelona

El creixement del nombre de visitants al Zoo de Barcelona s’ha consolidat durant el 2022, amb xifres superiors a les del 2019, d’abans de la pandèmia de covid-19. També s’han incrementat el públic familiar i les famílies membres de l’abonament anual Zoo Club. El nombre de socis ha augmentat un 65% respecte al 2021, amb un total de 81.447 socis i 23.192 famílies.

Més activitats per a infants i joves 

El 2022 s’ha recuperat l’assistència al zoo dels casals organitzats per a nenes i nens per Nadal, la Setmana Santa i l’estiu. En total, l’han visitat 1.152 infants. Enguany el recinte també ha estat l’escenari de les jornades STEAM, per impulsar les vocacions científiques entre el jovent, en què van participar més de sis-cents joves.

Nous espais i projectes científics i de conservació de la biodiversitat

Aquest any el zoo ha creat nous espais i activitats per fomentar la sensibilització al voltant de la cura de la fauna i les espècies en perill d’extinció i de la conservació de la biodiversitat. Un exemple d’això és el nou circuit interpretatiu al Centre de Descoberta del Sahel, per aprofundir en el coneixement de la sabana d’aquesta bioregió, o un nou espai d’invertebrats, amb més de 33 espècies de diferents hàbitats i climes. I a l’estiu va començar l’enderroc de l’antic Aquarama. Aquest antic aquari es convertirà en una gran reserva d’animals.

El zoo ha participat en diferents projectes per reintroduir 7 espècies autòctones al seu hàbitat natural, amb la tornada al seu medi de 362 exemplars de diferents animals, com el tritó del Montseny, i ha col·laborat en una quarantena de projectes per a la preservació d’espècies amenaçades.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades