Més de setze mil inspeccions durant els primers dos mesos del Pla Endreça

Fins ara l’actuació ha permès detectar 269 incompliments de les empreses adjudicatàries de neteja i es reclamaran 294.800 euros en compensació. El servei de neteja i manteniment del verd i l’espai públic s’ha reforçat, i la incorporació diària d’un centenar d’agents de la Guàrdia Urbana als efectius del carrer ha permès incrementar les sancions per actes incívics.

07/09/2023 17:17 h

Ajuntament de Barcelona

Un centenar de persones s’han dedicat a controlar que les empreses adjudicatàries de neteja prestin els serveis de forma correcta. Els principals incompliments detectats són equips no trobats, canvis en el tractament de la neteja o falta de treballadors, a més de contenidors desbordats. 

També s’han detectat infraccions en la gestió de residus dels comerços.

Un espai públic de qualitat

El reforç del servei de neteja ha inclòs un increment dels operatius, amb un total de 66 equips i 105 persones; la intensificació de l’eliminació de pintades, amb una actuació sobre 39.000 metres quadrats, i un garbellat mecànic addicional cada dia a les platges.

També s’han efectuat actuacions de manteniment en 34.400 metres quadrats de paviment.

Per pal·liar els efectes de la sequera en el verd s’ha incrementat el reg manual, s’han revisat 18.500 escocells, un 56% més que a l’estiu anterior, i s’han reposat jardineres dels entorns escolars.

Més agents al carrer per a una millor convivència

La incorporació diària d’un centenar d’agents de la Guàrdia Urbana als efectius habituals al carrer ha permès impulsar les sancions per actes incívics, que han crescut respecte del juliol i de l’agost del 2022:

  • Consum d’alcohol: un 36% més.
  • Necessitats fisiològiques: un 19% més.
  • Pintades: un 96% més.
  • Llençar residus al carrer: un 24% més.

La primera fase del #PlaEndreça s’allargarà fins a l’octubre amb actuacions als parcs, jardins i verd, el control a l’espai públic i l’increment d’informació als barris.

Comuniqueu les incidències al 010, al web i a l’app “Barcelona a la butxaca”.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades