Més de sis-centes propostes ciutadanes per als pressupostos participatius

Fa menys d’un mes que es va engegar el procés dels pressupostos participatius, i els veïns i les veïnes de Barcelona han omplert l’eina digital de participació de la ciutat, el Decidim Barcelona, amb 632 propostes i projectes d’inversió als barris. L’emergència climàtica i el dret a la ciutat en són els eixos més destacats.

01/03/2020 10:21 h

Ajuntament de Barcelona

Els primers pressupostos participatius de Barcelona determinaran en què s’inverteixen fins a 75 milions d’euros del pressupost municipal als barris de la ciutat, un 5% del total. Aquesta decisió recaurà plenament sobre la ciutadania.

Pel que fa a les propostes sobre el dret a la ciutat, se n’han recollit 254, en què s’engloben projectes d’urbanització, accessos a instal·lacions, equipaments de barri, millora de zones d’estada, etc. A més, el veïnat de la ciutat ha proposat, de moment, 191 actuacions per a pal·liar l’emergència climàtica. La ciutadania també ha fet propostes relacionades amb aprenentatges, creativitat i vincles, drets socials, progrés econòmic i governança.

El districte de Sant Martí, que acumula 123 propostes, i el de Sants-Montjuïc, amb 78, són els que més propostes ciutadanes tenen.

La plataforma Decidim Barcelona es consolida

Durant les darreres setmanes el Decidim Barcelona, la plataforma digital de participació ciutadana que vehicula tot el procés dels pressupostos participatius, ha guanyat prop de 2.000 usuaris i usuàries, i ja en té 38.000. S’han fet, a més, 53.000 visites úniques al web i hi ha hagut 230.000 pàgines visitades.

El procés participatiu continua

La primera fase dels pressupostos participatius va començar el 3 de febrer i s’acabarà el 27 de març. A partir del 20 d’abril i fins al 7 de juny s’obriran les fases de suport, concreció i votació dels projectes.

Pel que fa a les fases de priorització i votació, hi podran participar totes les persones empadronades a la ciutat de més de 14 anys.

Etiquetes associades a la notícia