Més de sis-cents milions d’euros per garantir els drets de la infància

L’any 2021 es van destinar més de 605 milions d’euros per garantir els drets de la infància a la ciutat. Així ho revela l’estudi pressupostari “Quantificació de la inversió pressupostària en la infància als pressupostos aprovats el 2021 per l’Ajuntament de Barcelona”.

29/06/2022 16:59 h

Ajuntament de Barcelona

L’estudi s’ha elaborat amb una metodologia desenvolupada per Unicef que té la finalitat d’identificar i quantificar la despesa destinada a infància en el pressupost i garantir el compliment dels drets dels infants any rere any. El de Barcelona és el primer gran consistori que utilitza l’eina i és pioner a fer-ne públics els resultats.

Més de 2.500 euros per infant

Tot i que els infants i adolescents de la ciutat suposen el 14,6% de la població total, l’any 2021 s’hi va dedicar el 18,9% del pressupost, més de 2.500 euros per infant.

L’educació (24,5%), l’habitatge i l’urbanisme (14,3%) i els serveis socials i la promoció social (10,9%) són les polítiques que aporten una quantitat més elevada a la inversió en infància. A més, l’estudi destaca que aquesta inversió vol contribuir a garantir els drets dels infants i adolescents en diferents àmbits.

A més del dret a la supervivència, amb la cobertura de necessitats bàsiques com l’habitatge i les infraestructures bàsiques, la salut, l’assistència social i el benestar econòmic, també s’inclou el dret al ple desenvolupament, per mitjà del finançament de programes educatius, de cultura i d’oci o polítiques de joventut.

Etiquetes associades a la notícia