Més de vuitanta centres públics es connecten a Barcelona Energia

Barcelona Energia, la comercialitzadora elèctrica pública més gran de l’Estat, es converteix en el nou proveïdor elèctric de 80 centres públics, principalment escoles bressol i de música municipals.

20/04/2022 07:38 h

Ajuntament de Barcelona

Durant el mes d’abril, Barcelona Energia iniciarà el subministrament amb energia d’origen 100% renovable a 76 de les 103 escoles bressol municipals (EBM) que té la xarxa municipal, a les 5 escoles de música municipals i al Conservatori. Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Barcelona fomenta que els centres educatius municipals siguin alhora consumidors i generadors d’energia verda i renovable.

En aquesta llista cal afegir-hi el Consorci per la Normalització Lingüística (CNL) de Sants-Montjuïc i les Corts, i la secció sindical de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB).

El consum elèctric aproximat de tots aquests centres es calcula que serà d’uns 3,78 GWh, l’equivalent al consum de 1.085 famílies de Barcelona. També permetrà evitar l’emissió a l’atmosfera de 567 tones de CO2, que correspondrien a les emissions produïdes per un cotxe dièsel en recórrer gairebé 3,2 milions de quilòmetres. En tots els casos, aquests espais no només actuaran com a consumidors, sinó també com a proveïdors d’energia verda i renovable.

Barcelona Energia és la comercialitzadora pública més gran de l’Estat i es troba entre les deu primeres de l’àrea metropolitana, amb més de deu mil punts de subministrament (entre punts públics, a persones usuàries i empreses).