Més habitatge públic i una nova escola bressol a les Casernes de Sant Andreu

La nova promoció inclou 56 pisos de lloguer per a joves i amplia a més de mig miler els habitatges públics impulsats en tot aquest àmbit, un 80% de lloguer i un 20% de cohabitatge. La nova escola bressol serà el dotzè equipament d’aquestes característiques que es crea en els últims vuit anys.

16/03/2023 17:38 h

Ajuntament de Barcelona

Les actuacions en l’àmbit de les Casernes de Sant Andreu estan transformant l’espai en un pol de vida veïnal amb habitatge assequible i equipaments de barri.

A la urbanització del parc d’Antoni Santiburcio i la rambla de Marta Mata, dos grans espais d’estada i passeig amb zones verdes, s’hi afegeixen els projectes que crearan, en total, més de cinc-cents pisos públics: la promoció de pisos per a joves que es comença a construir ara, 152 pisos amb serveis per a gent gran que estan a punt d’acabar-se, tres projectes d’habitatges cooperatius en cessió d’ús (La Regadora, Sostre Cívic i TEB) i el centenar de pisos de lloguer que construirà l’operador Habitatge Metròpolis Barcelona.

Noranta places noves de 0 a 3 anys

La nova escola bressol municipal oferirà a partir del curs 2024-2025 noranta places. Tindrà un espai de 748 m² (636 m2 seran pati) amb sis estances per als grups de les diferents edats, bugaderia, cuina, menjador, aparcament de cotxets i sala per a les educadores.

Actualment s’estan construint dues escoles noves i s’estan ampliant i millorant dues més, a la Teixonera, les Corts, la Trinitat Nova i Sant Martí de Provençals.

Edifici industrial: més ràpid, menys impacte ambiental

L’edifici que inclourà la cinquantena de pisos per a joves és una promoció industrialitzada que es construirà amb làmines de fusta, de manera que es redueix sensiblement el termini d’execució de les obres i l’impacte ambiental als entorns.

Tindrà quatre plantes, més la planta baixa, amb una superfície construïda de 4.895 m2, i catorze habitatges per planta organitzats al voltant de tres patis interiors. La configuració de l’edifici a quatre vents i amb tres patis interiors garanteix la ventilació creuada i la il·luminació natural a tots els habitatges.

Etiquetes associades a la notícia