Més impuls a les empreses emergents científiques i tecnològiques

S’impulsa una nova iniciativa per accelerar l’accés al mercat de més de cent empreses emergents de l’àmbit ‘deep tech’, les que han sorgit d’un descobriment científic o d’una innovació tecnològica disruptiva i que requereixen més temps i inversions més elevades per poder comercialitzar els seus productes. El Barcelona Deep Tech Node és un projecte conjunt de Barcelona Activa i les principals universitats, una col·laboració clau, atès que bona part d’aquestes companyies sorgeixen de l’àmbit universitari i de recerca.

05/11/2021 14:38 h

Ajuntament de Barcelona

El Barcelona Deep Tech Node té un pressupost de 840.000 euros, dels quals Barcelona Activa aporta 470.000 i les universitats —UB, UAB, UPC, UPF i UOC — 300.000, i els 70.000 restants seran a càrrec de diferents patrocinadors.

Fins al 2023 es desenvoluparan vuit accions específiques per donar resposta als grans reptes de les empreses emergents, com són la recerca de finançament, l’encaix en el mercat, l’atracció de talent i la promoció nacional i internacional.

Referent europeu en deep tech

La iniciativa té la voluntat de situar la ciutat com un referent europeu en aquest àmbit i enfortir encara més l’ecosistema deep tech a Barcelona. Barcelona concentra un nombre més alt d’empreses emergents en aquest sector (13,2%) que ciutats com Londres (7,5%), París (9,3%), Berlín (9%) o Amsterdam (7,5%).

Segons dades recollides per Startup Heat Map Europe (2021), Barcelona és el tercer pol europeu preferit per les persones emprenedores. Així mateix, Biocat, en un informe del 2020, indicava que l’any 2014 hi havia sis inversors internacionals que operaven a l’ecosistema de Barcelona i en l’actualitat ja n’hi ha més de setanta.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia