Més innovació i proximitat al servei dels veïns i les veïnes de Sant Martí

L'equipament municipal que substituirà l'antic Cinema Pere IV complirà una doble funció: com a seu administrativa de Sant Martí i com a centre d'activitat lúdica, veïnal, social i cultural. El projecte arquitectònic guanyador del concurs proposa un edifici obert al ciutadà i integrat en l'espai públic que aposta per la naturalització dels interiors i és eficient energèticament. S'espera que estigui construït el 2021.

01/12/2017 18:02 h

Ajuntament de Barcelona

Es tracta d’un dels projectes motor del Pla de barris del Besòs i el Maresme, que pretén transformar el carrer d’Alfons el Magnànim en un gran eix cívic que cohesioni Sant Martí.

L’edifici, que funcionarà com a seu administrativa en horari laboral i com a equipament veïnal la resta del dia, aplegarà els serveis socials, d’informació i assessorament que fins ara estaven dispersos en diversos punts del districte, fomentarà la relació entre el veïnat i inclourà les activitats lúdiques, cíviques, socials i culturals que desenvolupin la ciutadania, les associacions i les entitats del barri.

“El projecte expressa la idea de ciutat que tenim, on la prioritat és millorar la qualitat de vida dels barris. Un edifici del segle XXI proper, transparent, accessible i atractiu que respon a les necessitats de veïns i veïnes”, ha remarcat el regidor del Districte de Sant Martí, Josep Maria Montaner.

L’equipament tindrà sales de treball i reunió, espais polivalents, un auditori, patis i un terrat cívic amb jardí i horts urbans que produirà energia i serà l’epicentre de les activitats socioculturals.

Un edifici singular, obert a la ciutadania i integrat en l’espai públic

La proposta arquitectònica “Espècies d’espais”, de Jorge Vidal Arquitectos, guanyadora del concurs públic, destaca per una estructura flexible i transparent que permetrà fer visibles les activitats que s’hi desenvolupin i un gran vestíbul obert que funcionarà com a prolongació del carrer i servirà de connector entre els espais de l’entorn. A més, s’ha posat en relleu el fet que l’edifici sigui eficient energèticament, amb un disseny autosuficient i que aposti per la naturalització dels espais.

Aquesta proposta es definirà durant l’any vinent amb el projecte base i el projecte d’execució que elaborarà l’equip guanyador d’acord amb BIMSA, Urbanisme i el Districte de Sant Martí. Les licitacions sortiran el 2019, i es preveu que les obres s’executin entre el 2020 i el 2021. La inversió prevista per a aquest projecte és de 8,5 milions d’euros.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia