Més subvencions i ajudes per fomentar la pràctica esportiva a la ciutat

L’any 2022 l’Institut Barcelona Esports (IBE) destinarà fins a sis milions d’euros a ajudes i subvencions per a l’esport. Aquesta xifra, fins ara la més alta que s’ha destinat a ajuts d’aquestes característiques, permetrà que cap família quedi fora de l’activitat esportiva per motius econòmics.

12/01/2022 14:34 h

Ajuntament de Barcelona

L’esport i l’activitat física són eines fonamentals per a la salut, per transmetre valors positius i per cohesionar el teixit social. Enguany, l’Institut Barcelona Esports ha incrementat l’aportació econòmica en ajuts i subvencions i ha introduït modificacions en els barems de la convocatòria de beques per arribar a totes les famílies que ho necessiten. L’objectiu és aconseguir que la pràctica esportiva sigui assequible per a tothom.

Els 6 milions d’euros permetran cobrir dos programes diferents: el de beques per a activitats esportives extraescolars, dotat amb 3,6 milions, i la convocatòria general de subvencions de ciutat 2022, amb les quals es destinaran 2,4 milions d’euros a cobrir les demandes de subvencions de les entitats i els projectes de l’àmbit esportiu.

Més beques per a l’esport extraescolar

Pel que fa a l’esport extraescolar, en la darrera convocatòria s’han atorgat un total de 13.936 beques per al curs 2021-2022, un increment del 50% respecte a la convocatòria anterior. La mitjana d’ajut econòmic per infant, a més, s’eleva fins a 256,47 euros.

Els ajuts s’adrecen a les entitats organitzadores d’activitats esportives fora de l’horari escolar homologades. Aquest curs s’han homologat 308 entitats, 285 de les quals reben els recursos de les beques que han sol·licitat les famílies.

Gràcies als nous barems també ha augmentat el nombre de famílies que s’han beneficiat de les beques per a activitats extraescolars esportives. En comparació amb l’any 2020, els ajuts de bonificació màxima (del 90%) han passat del 79% al 89%.

La convocatòria de subvencions continua oberta

La convocatòria general de ciutat inclou les subvencions d’entitats esportives. Les entitats poden sol·licitar ajuts per a projectes que tenen lloc o bé durant un any natural o bé en la temporada esportiva 2022-2023, sempre que es tracti d’un programa de foment de la pràctica esportiva d’àmbit de ciutat i que s’inclogui dins de les categories següents:

  • Trofeus internacionals Ciutat de Barcelona
  • Competicions esportives internacionals i esdeveniments esportius d’interès ciutadà
  • Projectes de promoció de l’activitat física i esportiva de col·lectius específics
  • Projectes o activitats que promouen específicament la participació de les persones amb discapacitat en l’activitat física o en l’esport
  • Projectes o activitats específiques de promoció de la salut des de l’activitat física o l’esport
  • Suport a l’esport federat femení que competeixi en l’àmbit estatal
  • Projectes de promoció de l’activitat física i esportiva d’esports minoritaris

El termini de presentació de les sol·licituds per a la convocatòria de subvencions està obert fins al 27 de gener.

Etiquetes associades a la notícia