Mesures de prevenció per garantir la seguretat durant la Festa Major de Gràcia

Els Bombers de Barcelona ja han iniciat les tasques de prevenció als carrers i les places on se celebrarà la Festa Major de Gràcia, amb l’objectiu de comprovar l’estat dels dispositius contra incendis i repassar els consells de seguretat amb els equips organitzadors de la festa. També es preparen els dispositius que vetllaran per la seguretat durant les celebracions, els quals es coordinen amb el Districte, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra.

13/08/2019 15:02 h

Ajuntament de Barcelona

Tasques preventives

Els equips dels Bombers de Barcelona han dut a terme la revisió dels hidrants a tota la zona per garantir-hi el subministrament d’aigua. Quan s’hi detecta una incidència, es notifica a la companyia d’aigües perquè els hidrants estiguin operatius abans que comencin les festes.

També s’ha comprovat l’accessibilitat dels carrers i els espais on tindran lloc les activitats de la Festa Major de Gràcia, per identificar-ne els punts conflictius i localitzar les millors vies d’accés i evacuació en cas d’emergència.

A més, entre els dies 5 i 14 d’agost el personal dels parcs de bombers de l’Eixample i la Vall d’Hebron efectuaran diverses visites de prevenció al barri per detectar les possibles interferències produïdes pels guarniments, els talls de carrers, etc.

Totes les actuacions les duen a terme coordinadament els Bombers de Barcelona, la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i la Fundació Festa Major de Gràcia, les comissions i les colles de cultura popular i castellers, per revisar els diferents aspectes de la seguretat i la protecció civil vinculats a les festes de Gràcia.

Dispositiu d’intervenció durant les festes

Un cop començades les festes, s’efectuaran reforços de prevenció a la cercavila de cultura popular i al correfoc de les festes, per si es produeix qualsevol accident amb material pirotècnic. El reforç consisteix en un dispositiu amb un vehicle lleuger que segueix el correfoc i un camió en espera que només intervindria en cas d’incident.

Enguany també es mantindrà el sentit únic de circulació en els carrers guarnits, als accesos dels quals hi haurà personal de control. Es tracta d’una mesura que facilita el trànsit dels assistents a la festa, especialment als carrers més petits, on s’acumula més gent.

En total, el dispositiu de Bombers de Barcelona té 101 efectius i un mínim de dos vehicles d’aigua als sis parcs de bombers principals, a més d’una dotació al Parc de Bombers de Vallvidrera i una altra al de la Zona Franca. A més, als parcs de l’Eixample i de la Vall d’Hebron, els més propers a Gràcia, també es disposa d’una ambulància.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades