Mia Couto farà el Pregó de la Lectura de Sant Jordi 2019

El Pregó de la Lectura de Sant Jordi aquest any serà a càrrec de Mia Couto, un dels escriptors actuals en llengua portuguesa més rellevants. El dimarts 23 d’abril, a les 19.00 hores, al Saló de Cent, parlarà sobre la seva obra, l’exercici de la lectura i el paper de les biblioteques, amb la participació de la periodista Anna Guitart.

16/04/2019 16:51 h

Ajuntament de Barcelona

Nascut l’any 1955, Mia Couto és l’autor moçambiquès més traduït, i un dels més reconeguts en portuguès. Al llarg de la seva carrera, ha estat guardonat amb els premis Vergílio Ferreira, Latin Union, Camões o el Premi Internacional Neustadt de Literatura.

Comparat amb autors com Gabriel García Márquez, la prosa de Couto recrea mons on el realisme, el mite i la llegenda s’entrellacen de forma màgica. Algunes de les seves darreres obres publicades són Trilogía de Mozambique, El último vuelo del flamenco, Terra somnàmbula o La confessió de la lleona.

A més, ha destacat pel compromís amb causes solidàries, com la Fundação Fernando Leite Couto, que recull fons per pal·liar els efectes que va tenir el cicló Idai al març a la seva ciutat natal, Beira.

Setze anys del Pregó de la Lectura

Organitzat per Biblioteques de Barcelona, el Pregó de la Lectura es va celebrar per primera vegada l’any 2003, amb la presència del creador de Mafalda, Quino. Han estat pregoners José Saramago, Martí de Riquer, Emili Teixidor, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Bernardo Atxaga, José Luis Sampedro, Josep Maria Castellet, Raimon, Albert Sánchez Piñol, Donna Leon, John Banville, Claudio Magris, Yasmina Reza i Almudena Grandes.

Enguany Biblioteques de Barcelona i el Servei de Documentació i Accés al Coneixement de l’Ajuntament han recollit la col·lecció de pregons, des del 2004 fins a l’actualitat (excepte el pregó del 2003, que no va ser gravat), per tal de tractar-la documentalment, indexar-la i publicar-la des del repositori institucional BCNROC del mateix Ajuntament.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades