Millores a la proposta de renovació del Camp Nou i el seu entorn

03/02/2017 17:06 h

Eduard Gras

El Govern municipal veu amb bons ulls la proposta de remodelació del Camp Nou i el seu entorn que avui ha presentat el Futbol Club Barcelona i, alhora, reclama que s’hi facin algunes millores perquè l’estadi s’integri al barri de les Corts. La proposta definitiva s’haurà d’aprovar amb el consens del Govern i els grups municipals, el veïnat i el club.

La nova proposta presentada per definir l’Espai Barça guanya pel que fa a qualitat urbana i espai públic, trenca la barrera urbana que és avui el mateix Camp Nou i és un “bon inici” per treballar algunes millores que l’Ajuntament de Barcelona ja ha fet arribar al FC Barcelona. A més, la nova proposta millora les anteriors, segons ha explicat la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, perquè s’allunya de les requalificacions de sòl d’equipament.

Janet Sanz ha destacat el fet que l’estadi del FC Barcelona es mantingui a la zona històrica del barri de les Corts. La nova proposta, segons ha reconegut Sanz, suposa un avanç quant a qualitat urbana, amb un increment de sòl públic de més de 10.000 metres quadrats i de zones verdes de més de 20.000 metres quadrats.

Entre les millores que l’Ajuntament demana introduir a la proposta hi ha aspectes de mobilitat per garantir que els veïns puguin accedir a casa seva en dies de partit, que es defineixi un pla d’emergències, s’urbanitzi l’entorn coincidint amb la remodelació de l’estadi, es compleixi el Pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (PEUAT) en la previsió de sostre hoteler i que les plusvàlues generades per la transformació de l’espai suposin una millora en equipaments per al barri.

L’Ajuntament ha obert un espai de diàleg amb el FC Barcelona, el veïnat i els diferents grups municipals per als propers mesos amb l’objectiu, segons ha dit Janet Sanz, que la proposta sigui de tothom i es converteixi en una proposta de la ciutat de Barcelona.