Millores en més de 3.000 metres quadrats de carrils bus de la ciutat

Dilluns s’inicien les obres a l’avinguda Diagonal, i el mes que ve continuaran al passeig de Sant Joan i als carrers del Rosselló i de Mallorca. A partir del gener es faran noves intervencions a la Diagonal, a la Gran Via i al carrer de Sepúlveda. L’objectiu és actuar en els trams més deteriorats per l’increment de l’ús i la freqüència de pas dels autobusos i millorar-ne el paviment per incrementar la comoditat dels usuaris, la velocitat comercial del servei i la seguretat en la conducció.

22/10/2021 13:32 h

Ecologia Urbana

En els darrers anys la xarxa d’autobusos de Barcelona ha experimentat diversos canvis amb la implantació de la nova xarxa de bus, la reordenació de la xarxa convencional i l’aposta pel bus a demanda, que han permès desenvolupar i potenciar aquest mitjà de transport públic.

Aquest increment i aquesta millora del servei han provocat que el paviment d’alguns carrils bus de la ciutat s’hagi deteriorat per la freqüència de pas més elevada dels autobusos, a causa de l’augment de línies, i també per la circulació d’autobusos de dimensions més grans.

Per tal de donar resposta a aquesta situació i amb l’objectiu de millorar el servei, la velocitat comercial dels autobusos i la seguretat en la conducció, l’Ajuntament de Barcelona inicia un seguit d’actuacions per reparar i millorar trams de la plataforma i el ferm de diversos carrils bus de la ciutat i eliminar qualsevol risc per a la circulació.

Entre les actuacions que s’han de dur a terme hi ha demolicions, pavimentacions, senyalització vertical i abalisament, i el pressupost és d’1,1 milions d’euros (IVA inclòs).

Els primers punts on s’actuarà són els següents:

  • Lateral de l’avinguda Diagonal en sentit entrada a la ciutat, entre els carrers de Numància i d’Entença (130 metres lineals): els treballs començaran el dilluns 25 d’octubre i s’allargaran fins al 3 de desembre. Per dur-los a terme s’ocuparà el tram de carril bus afectat i un segon carril de circulació; se’n mantindrà un d’operatiu. Les tasques obligaran a desplaçar una parada de bus.
  • Carrer de Mallorca, entre els carrers de Padilla i Lepant (100 metres lineals): les tasques es faran del 8 de novembre al 5 de desembre. S’afectarà el tram de carril bus en què s’intervé i caldrà anul·lar l’actual carril bici entre els carrers de Cartagena i Lepant. S’habilitaran dos carrils per a la circulació.
  • Passeig de Sant Joan, entre els carrers del Rosselló i de Còrsega (en sentit ascendent, 130 metres lineals): els treballs tindran lloc entre el 2 i el 26 de novembre. Implicaran el tall total de trànsit en aquest punt, que s’haurà de desviar pels carrers del Rosselló, de Roger de Flor i de Còrsega. Durant aquest període el carril bici restarà operatiu, excepte alguns dies puntuals.
  • Carrer del Rosselló, entre els carrers del Bruc i de Girona (130 metres lineals): les obres s’iniciaran el 27 de novembre i s’acabaran el 27 de desembre. Afectaran el tram de carril bus i un segon carril; se’n mantindran operatius dos de circulació.

Actuacions durant el 2022

A partir del mes de gener del 2022 continuaran les intervencions de millora, amb actuacions al tronc central de l’avinguda Diagonal (en el sentit de sortida de la ciutat), entre la plaça de Francesc Macià i el carrer de Numància (740 metres lineals).

També a la Gran Via de les Corts Catalanes, entre el passeig de Gràcia i els carrers de Pau Claris (130 metres lineals) i Sepúlveda, entre els carrers de Muntaner i Casanova (130 metres lineals).

En total s’actuarà sobre prop de 1.490 metres lineals de paviment, de manera que se’n renovarà un total de 3.099 m2.

Actuacions de millora aplicades als carrils bus de la ciutat

Aquesta intervenció arriba després que durant el 2020 Barcelona hagi donat un fort impuls a la millora de la infraestructura de carrils bus de la ciutat per tal de millorar aquest servei per a les persones usuàries.

Més informació sobre les tasques fetes durant l’any 2020.

Etiquetes associades a la notícia