Moda cuita a foc lent

28/11/2015 20:35 h

Regina Navarro

Els dies 28 i 29 se celebra el BCN Ethical Fashion Fest, amb desfilades de marques afins a la filosofia slow fashion, és a dir, ètiques, responsables i sostenibles.

Moda cuita a foc lent, sense produccions massives, que aposten pel fet a mà i pel treball local. Aquesta és la filosofia del que es coneix com a slow fashion, una indústria tèxtil que opta per processos de producció ètics i sostenibles. El BCN Ethical Fashion Fest reuneix els dies 28 i 29 de novembre dissenyadors i marques sensibilitzades amb aquesta causa.

“Cal fer arribar un missatge clar a la gent: que mirin les etiquetes de les peces de vestir i s’informin sobre l’origen de la seva fabricació i els materials emprats. D’aquesta manera sabran si allò que vesteixen ha estat teixit de manera justa o no”, explica una de les coordinadores del BCN Ethical Fashion Fest, Noelia Montero.

“Ens sortiria molt més barat produir a la Xina o l’Índia, perquè allà els sous són més baixos. Però nosaltres creiem que hem d’apostar pel talent local, perquè en el camp de la moda tenim gent molt bona, amb molta experiència i que sap fer molt bé la seva feina”, argumenta la dissenyadora de Pure Green Apparel, Cristina Salguero, que exposa al festival les seves peces de vestir cosides per dones grans, extreballadores d’empreses tèxtils que van ser acomiadades durant els processos de deslocalització dels negocis on treballaven.

L’aula magna de la UB, convertida en passarel·la

Sobre la passarel·la instal·lada a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB) a plaça de la Universitat, hi desfilen el cap de setmana una cinquantena de marques i dissenyadors. L’aula magna s’ha omplert de gom a gom en el primer dia d’aquesta segona edició del festival.

A més, també hi ha un espai dedicat a les botigues efímeres de dissenyadors que, més enllà de perseguir un benefici econòmic, opten per la responsabilitat social.

El BCN Ethical Fashion Fest, organitzat per l’Associació Moda Sostenible Barcelona, té el suport de l’Ajuntament de Barcelona i aspira a trobar formes alternatives, sostenibles i respectuoses de fer moda.