Morir dignament és un dret a Espanya després de dècades de lluita

22/03/2021 15:20 h

nmonterde

El Congrés dels Diputats va aprovar el passat 18 de març la llei de l’eutanàsia, amb 202 vots a favor, 141 en contra i 2 abstencions. La llei entrarà en vigor d’aquí a tres mesos i serà la culminació d’una llarga lluita per aconseguir que les persones puguin morir dignament.

L’assistència per tenir una mort digna serà una prestació més del Sistema Nacional de Salut, que podran demanar les persones que tinguin “una malaltia greu i incurable” o “un dolor greu, crònic i invalidant” que comporti un “patiment físic o psíquic constant i intolerable”.

Cada cas el supervisarà una comissió de garanties que tindrà cada comunitat autònoma. La persona afectada podrà rebre l’eutanàsia unes cinc setmanes després d’haver-la demanat. Abans se l’informarà de les alternatives i cures pal·liatives disponibles i haurà de confirmar com a mínim quatre vegades la voluntat de morir durant el procés.

L’assistència es podrà fer en centres sanitaris, tant si són públics com privats o concertats, o al domicili. La llei, a més, preveu l’objecció de consciència per als professionals sanitaris implicats.

Etiquetes associades a la notícia