Mostra de cinema: "Salut, drets, acció"

11/10/2018 08:14 h

La Fàbrica del Sol

Arriba als cinemes Girona la 12a edició de la mostra de cinema: “Salut, drets, acció” un espai de trobada per a les persones que defensen el dret a la salut.

La mostra forma part d’una campanya de MedicusMundi Mediterrània, una Federació d’Associacions amb un objectiu comú: treballar per fer possible el dret universal a la salut. La mostra vol ser un espai per donar visibilitat i reflexionar sobre els problemes de salut en el món, les desigualtats que els provoquen i buscar-hi solucions.

Amb els anys ha crescut la consciència sobre la gran influència del medi ambient en la salut de les persones que l’habitem. La qualitat de l’aire, l’accés a l’aigua potable, la gestió dels residus són alguns dels aspectes ambientals que tenen una forta incidència en la nostra salut. Fruit d’aquesta relació  aquest any la mostra gira envers el medi ambient i els seus efectes sobre la salut de les persones, en especial aquelles amb menys recursos.

Els documentals que es podran veure són Time to choose de Charles Ferguson, i Death by design, de Sue Williams, que tracten sobre el canvi climàtic i la relació entre consum i sostenibilitat respectivament. El documental A thousand girls like me, de Sahra Mani, que tracta sobre la lluita de les dones per fer-se sentir i posar fi als abusos sexuals; servirà per tancar la mostra i introduir la temàtica de l’any vinent: la violència de gènere.  En tots els casos, al acabar la projecció hi haurà debats a càrrec de diferents experts.

El tercer dia, la mostra es traslladarà al Centre Cívic Can Deu, on podreu participar al Debat Crític, amb la projecció del reportatge Vivir sin aire de l’Escarabajo Verde, RTVE, i el posterior debat, dinamitzat per Sergi Picazo, periodista del diari d’investigació Crític, que comptarà amb la participació de Janet Sanz, Tinenta d’Alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Sunyé, investigador de l’ISGlobal i catedràtic de Salut Pública i Medicina Preventiva de la UPF, Olga Margalef, representant de la Plataforma per la Qualitat de l’Aire, Ricard Riol, president de l’Associació PTP (Promoció del Transport Públic).

Totes les projeccions són gratuïtes amb reserva prèvia d’entrades.